Europees Parlementslid voor Vlaams Belang, Gerolf Annemans, werd vandaag verkozen tot voorzitter van de eurokritische Europese partij ‘Beweging voor een Europa van Naties en Vrijheid’ (MENF). De voormalige voorzitter van het Vlaams Belang moet het MENF doorheen de Europese verkiezingen van 2019 loodsen. 

In het Europees Parlement zitten parlementsleden niet per lidstaat, maar per ideologische strekking. Zo zitten bij de liberale ALDE-fractie niet alleen de Vlaamse Open Vld, maar ook onder meer de Nederlandse VVD. In de MENF zitten dan weer naast Vlaams Belang, onder meer het Franse Front National, het Italiaanse Lega Nord. In de fractie van de Europese rechtsnationalisten (Europa van Naties en Vrijheid – ENF) zit ook de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders.

Annemans: “Aanstaande verkiezingen van groot belang”

Als voorzitter zal Annemans in de aanloop naar de verkiezingen van 2019 het Europees samenwerkingsverband van de MENF politiek en organisatorisch gestalte geven. Zelf is het Europees Parlementslid uiterst tevreden met zijn verkiezing.

Annemans beklemtoont ook het belang van de aanstaande Europese verkiezingen. “Met de hervormingen (ook inzake de kieswetten) die door EU-federalisten na de Brexit versneld worden doorgedrukt hebben de aanstaande verkiezingen een groot belang. Na het verdwijnen van de Europese politieke partij van Farage ontstaat een grote opportuniteit voor ons. Die moet goed en terdege georganiseerd worden. Het is een taak die ik opneem zonder vergoeding maar met een groot besef van de grote eer”, laat Annemans weten in een persbericht.

Ook topfunctie voor Claeys

Enkele weken geleden werd Europees Parlementslid voor Vlaams Belang Philip Claeys verkozen tot Secretaris-Generaal. Ook dit is een zeer belangrijke functie. Claeys krijgt zo immers de verantwoordelijkheid voor het het beleid van de MENF-fractie.

4 REACTIES