In Gent hebben krakers opnieuw een huis gekraakt. Ditmaal gaat het om een woning die al enkele maanden te koop staat en waarvan de eigenaars zich in het buitenland bevinden. Dat meldt VTM NIEUWS

Volgens Alain Michel, de makelaar, zijn de krakers zaterdag in de woning getrokken. “Vrijdag ging ik een kijkje nemen, en toen was er niks aan de hand. Dus vermoedelijk hebben ze het huis zaterdag gekraakt. Het is niet duidelijk wat er nu zal gebeuren.” Volgens VTM NIEUWS zouden de krakers bekend staan bij de politie. Zo zouden ze eerder al huizen hebben gekraakt.

Nieuwe wet op kraken

Vorige week maandag verscheen de nieuwe krakerswet in het Belgische Staatsblad. Deze wet, die kraken strafbaar stelt, is binnen de tien dagen na de bekendmaking ervan van kracht. Het concrete gevolg hiervan is dat krakers die een bewoond huis kraken binnen de 24 uur uit het pand kunnen worden gezet. Wie een onbewoond pand kraakt kan daar binnen een week worden uitgezet.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

9 REACTIES

  1. Het is me wat in Gent. Krakers, een bestuursploeg die kibbelt dat het kraakt, een kleinhandel die kraakt in al haar voegen…. Straks wordt de Croque nog gekraakt. Stel je voor. Door krakende Roma? Hebben ze gelijk genoeg te eten. Want dat krijgen ze niet van Termont. Zelfs geen kom soep.

    • Maar wel krijgen ze van de Gentsche burgemiester een geitenwollensokkendragersploeg ter beschikking die voor hun de “te kraken huizen” opspoort en hun met juridische raad en daad bijstaat …

  2. Eeen Oostblok-knokploeg bestellen en Grote Kuis laten doen, vooraleer de flikken wakker worden en ter plaatse kunnen zijn ?????

Comments are closed.