Allochtone jongeren rellen opnieuw in Brussel

17
3078

Er zijn opnieuw rellen in Brussel. Op beelden is te zien hoe honderden allochtone jongemannen nabij het Muntplein in het rond lopen, met dingen gooien en een politiecombi omsingelen. De politie moest zich terugtrekken omdat er met voorwerpen naar hen gegooid werd. Ook auto’s en winkels werden beschadigd. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) veroordeelt het geweld. Volgens burgemeester Philippe Close (PS) zijn er intussen 16 arrestaties verricht.

De allochtone jongeren waren op het Muntplein in Brussel om de opname van een videoclip door Frans rapper Vargasss92 bij te wonen. Omdat de volksmassa echter dusdanig groot was moest de politie ingrijpen. Toen de politie de artiest wegleidde naar het politiecommissariaat sloeg de massa door.

https://twitter.com/SVollebergh/status/930821139236114432?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fsceptr.net%2Fwp-admin%2Fpost.php%3Fpost%3D26712%26action%3Dedit

Kat-en-muisspel

“Dat is geëscaleerd en onze mensen werden bekogeld. We hebben ons dan teruggetrokken om een interventie voor te bereiden met meer manschappen en zullen zo meteen tussenkomen. Het gaat om een honderdtal mensen die op het Muntplein aanwezig zijn”, aldus de politiewoordvoerder Olivier Slosse van de politiezone Brussel Hoofdstad.

https://twitter.com/hannschurgers/status/930827455694344193?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.standaard.be%2Fcnt%2Fdmf20171115_03187836

“Het Muntplein is intussen beveiligd en er is een kat-en-muisspel ontstaan in de omliggende straten tussen de politie en een tweehonderdtal mensen”, klinkt het verder. Het is vooralsnog nog niet duidelijk of er gewonden gevallen zijn. Er zou ook al één iemand gearresteerd zijn en er zouden ook nog andere arrestaties uitgevoerd worden.

“Ontoelaatbaar en onbegrijpelijk geweld”

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft intussen al via Twitter gereageerd op de gebeurtenissen. “Opnieuw ontoelaatbaar en onbegrijpelijk geweld in centrum Brussel. Onze diensten doen al het nodige om de situatie onder controle te krijgen. Federale politie stuurt versterking”, klinkt het.

Ondertussen laat burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) weten via Twitter dat de situatie onder controle zou zijn. Ook zouden er intussen 16 arrestaties verricht zijn. “Niet-toegelaten bijeenkomst in het centrum van van Brussel. Ik heb meteen de politie opgeroepen tot het uiteendrijven van de massa. Situatie is onder controle en aanhoudingen zijn aan de gang”, aldus Close.

https://twitter.com/hannschurgers/status/930822363549233153

Vargasss92

De aanleiding van de rellen zou dus een uit de hand gelopen ‘flashmob’ of opname voor een rap-videoclip geweest zijn. Het gaat om de ‘influencer’ Vargasss92. Met 600.000 volgers op Instagram is de allochtone artiest immens populair bij heel wat Franstalige jongelingen.

Op Snapchat had hij zijn volgers opgeroepen om op het Muntplein te verzamelen. “Loop niet weg wanneer ik daar ben. De politie zou me meteen evacueren en ik wil dat niet, ik wil zolang mogelijk bij jullie blijven”, stond er op Snapchat te lezen. Hij voegde eraan toe dat hij ”geen opstootjes wil, dat niemand duwt, want anders gaat de politie me weghalen. Ik wil gewoon een namiddag zonder problemen met jullie spenderen en met jullie plezier maken.”

Aujourd’hui avec les sang de bordeaux sur pp cetais le feu 🔥 ❤️ merci pour tout .. ❤️ ..

Een bericht gedeeld door VARGASSS🎥🎬 (@vargasss92) op

In Frankrijk heeft zijn aanwezigheid in het verleden ook al voor hysterische taferelen gezorgd. Zo kwam er in Toulouse, Angers, Bordeaux en Duinkerke steeds een grote massa allochtone jongeren bij elkaar. Daar kwam het echter nooit tot rellen zoals vandaag in Brussel.

17 REACTIES

 1. Qmusic-dj doet hallucinant relaas: “Vijf man begon op mij te schoppen en te kloppen”

  Radio-dj Vincent Van Geel was deze avond op het Muntplein toen de rellen
  uitbraken. Hij doet zijn relaas op Twitter. “Ik heb geprobeerd om de
  gasten te bedaren, maar dat werkte averechts. Ze zijn met vijf man op
  mij beginnen schoppen en kloppen.” Van Geel meldt dat hij geen politie
  heeft gezien.

  Deze linkse gabber ging het proberen oplossen . Wat had ie verwacht ???

 2. Het begint er naar uit te zien dat het ideetje van een bepaalde politieke partij nog niet zo slecht is als het lijkt: Broekzele uitverkopend aan de meestbiedende.
  Klein probleempje hierbij natuurlijk, zouden er nog wel idioten te vinden zijn om ook maar één enkele centiem aan de Brusselaars te spenderen?

 3. Dat “hellhole” was waarschijnlijk niet overdreven. Repressie zal niet altijd de oplossing zijn, maar gemeenschappen aanspreken op hun verantwoordelijkheid voor deze problematiek, zal veel efficiënter zijn dan het werk van alle straathoekwerkers tezamen. Maar dat noemt men tegenwoordig stigmatiseren.

   • Het doel van de Islam is hetzelfde als deze van wat men noemt de Westerse democratie. Beide willen zich opdringen aan de wereld. Terwijl zij niet beseffen dat heel veel mensen niet gediend zijn van hun zegeningen. Alleen in West-Europa zijn de zogezegde intelligentia bereid hun progressieve idealen opzij te zetten voor een religie die op sommige punten haaks staat op hun progressieve idealen. Je snapt het als links persoon niet.

   • Dat is het nu net : ze blijven NIET waar ze zijn maar vullen ons vacuum. En wat uw eerste reactie betreft : we spreken die gemeenschaP (Enkelvoud : Het is er maar één. Met boedhisten enz hebben we nooit problemen) al 30 jaar aan en wijzen hen op hun verantwoordelijkheid. Wanneer gaan we eindelijk eens de conclusie trekken dat aanspreken niet helpt? Wat rest er ons dan nog dan repressie te gebruiken? Het gaat hier over criminele feiten en criminelen. Punt.

   • De imams prediken de superioriteit van de islam over de kafirs. Geen wonder dus dat ook hun jeugd vindt dat zij ons mogen terroriseren.

 4. Een meute vreemdelingen waaronder talrijke (kinderen) van ongeveer 10 jaar oud die intensief en collectief deelnemen aan vernielingen en gewelddaden tegen de politie. Dat zijn tijdbommen en potentiële terroristen in wording. Waar en bij wie leren die gasten die agressiviteit ontwikkelen tegen onze maatschappij? Gaat de overheid nu verder met pamperen of gaat ze eindelijk adequate maatregelen durven treffen? Eerste stap; de ouders van daders responsabiliseren door te snoeien in hun uitkeringen (kindergeld), ouders van daders met vreemde nationaliteit uitwijzen. Tweede stap: oprichting van tuchtscholen waar minderjarige daders van geweld in bende worden geïnterneerd. Derde stap voor meerderjarig straatkrapuul internering in werkkampen.

  • Waar en bij wie ????

   De koran en haddith al eens gelezen ????
   Ze noemen da islam.
   Die volgen het voorbeeld van mohammed.
   Heeft er niemand hier door dat de islam het probleem is ??????

   Timeline of Muhammad’s Life (A.D)

   570 – Born in Mecca
   576 – Orphaned upon death of mother
   595 – Marries Kadijah – older, wealthy widow
   610 – Reports first revelations at age of 40
   619 – Protector uncle dies
   622 – Emigrates from Mecca to Medina (the Hijra)
   623 – Orders raids on Meccan caravans
   624 – Battle of Badr (victory)
   624 – Evicts Qaynuqa Jews from Medina
   624 – Orders assassination of Abu Afak
   624 – Orders assassination of Asma bint Marwan
   624 – Orders the assassination of Ka’b al-Ashraf
   625 – Battle of Uhud (defeat)
   625 – Evicts Nadir Jews
   627 – Battle of the Trench (victory)
   627 – Massacre of the Qurayza Jews
   628 – Signing of the Treaty of Hudaibiya with Mecca
   628 – Destruction and subjugation of the Khaybar Jews
   629 – Orders first raid into Christian lands at Muta (defeat)
   630 – Conquers Mecca by surprise (along with other tribes)
   631 – Leads second raid into Christian territory at Tabuk (no battle)
   632 – Dies

   “Muhammad is a narcissist, a pedophile, a mass murderer,
   a terrorist, a misogynist, a lecher, a cult leader, a madman
   a rapist, a torturer, an assassin and a looter.”

   A quote from former Muslim Ali Sina, who offered $50,000 to
   anyone who could prove this wrong based on Islamic texts.

   The reward has gone unclaimed.

 5. Vandaag “De Morgen” gelezen, vrij goede berichtgeving, maar de krant slaagt erin om niet eenmaal te vermelden dat het om jongeren van allochtone afkomst gaat. Wel spreekt het editoriaal over krapuultjes etc.. maar dat het om jongeren van allochtone afkomst gaat in de twee opeenvolgende rellen, dat kan niet door de politiek correcte filter. Waar hebben we zo een op belangrijke punten onvolledige berichtgeving aan verdiend, heren en dames van “De Morgen”?