Gisteren heeft een uit de hand gelopen trouwstoet voor de zoveelste keer voor overlast gezorgd in Antwerpen. Het verkeer op de Lange Lozanastraat werd geblokkeerd en mannen staken er Bengaals vuurwerk af.

Gisterenmiddag werd de Lange Lozanastraat in Antwerpen -Eén van de straten waar het samenscholingsverbod geldt- geblokkeerd door een Turkse trouwstoet. Mannen liepen er op de rijbaan en staken Bengaals vuurwerk af.

Turkse en Marokkaanse trouwstoeten

“Het gaat om een uit de hand gelopen trouwstoet”, klinkt het bij de Antwerpse politie. “Er liepen voetgangers op de rijbaan en er werden allerlei baldadigheden uitgehaald. Ons wijkteam was een paar minuten na de start van de stoet al ter plaatse om te bemiddelen. De betrokkenen hebben hun activiteiten zonder veel problemen gestaakt. Het wijkteam had daardoor geen verdere bijstand nodig.”

Trouwstoeten zorgen de laatste tijd wel vaker voor overlast in het Antwerpse. Gisteren nog zorgde een Marokkaanse trouwstoet nog voor een enorme overlast op de E34 ter hoogte van Zwijndrecht. Daarbij was ook de Antwerpse rapper Soufiane Eddyani betrokken.

Eddyani filmde en becommentarieerde het voorval op Snapchat. “Die mannen zijn gewoon achteruit en vooruit aan het rijden. Er gebeuren gestoorde dingen hier”, aldus Eddyani. “Marokkaanse bruiloften zijn the best.” De politie beschouwt de beelden die Eddyani op Snapchat postte als bewijsmateriaal en laat weten dat zij een dossier voorbereiden tegen de betrokkenen.

Turnhoutsebaan

Midden oktober heeft de Antwerpse politie in de Kroonstraat in Borgerhout een Marokkaanse trouwstoet klemgereden. Die stoet bestond voornamelijk uit luxewagens met Belgische en Duitse nummerplaten en er werd toen met Marokkaanse vlaggen gezwaaid.

De wagens in die Marokkaanse trouwstoet van midden oktober reden met onaangepaste snelheid, toeterden en reden over de voetpaden. Daarnaast kreeg de politie ook meldingen dat de straat en kruispunten geblokkeerd werden door de inzittenden en dat zij op de openbare weg stonden te dansen. Ook zouden de luxewagens aan het ‘driften’ zijn en durfden voetgangers niet oversteken door het roekeloze gedrag van de colonne.

9 REACTIES

  • Ik kan mij vergissen, maar wat veiligheid en ordehandhaving betreft is de burgemeester bevoegd en in Antwerpen is dat Bart De Wever. Toevallig is die wel de voorzitter van N-VA.

   • De politie heeft gereageerd. Wat moeten ze meer doen? Preventief alle trouwfeesten van moslims verbieden? Het probleem hier is de hypocriete houding van links. Ze durven hierover geen sterk signaal sturen. Dit is niet alleen mijn mening maar dit is ook de mening van heel wat linkse denkers in Europa. Er zitten te veel tegenstellingen in het denken van links. Enerzijds zijn ze voor dierenrechten, maar dan zitten ze anderzijds met moslims die onverdoofd willen slachten. Je hebt dan ook nog de spreidstand tussen vrouwenrechten en islam. Daarnaast heb je ook de tegenstelling tussen de holebi gemeenschap en moslims. enz… Van deze tegenstellingen zullen rechtse partijen in Europa (dus ook de N-VA) blijven gebruik maken. Linkse partijen moeten duidelijke standpunten innemen en dan zullen ze weer verkiezingen winnen. Het succes van Bart De Wever en de N-VA ligt grotendeels bij het falen van links.

   • Bestaat er zoiets als een morele en/of politieke verantwoordelijkheid voor Groen, SP-A en de PVDA tov het wangedrag van een groep Marokkaanse autobestuurders met autovoertuigen voorzien met Belgische en Duitse nummerplaten? In uw betoog vind ik alleszins geen argumenten om dat te staven.

   • Het waren Turken deze keer. Indien ze een greintje verstand zouden hebben zouden ze hier op reageren. Want er bestaat zoiets als perceptie. In de publieke opinie is er een grote link tussen de progressieve houding t.o.v moslims van links en de wandaden van een deel van de moslimgemeenschap.

 1. Eerst doden betreuren en dan een parlementaire commissie oprcihten. Resultaat: ze dronken een plas, dansten een pas en alles bleef zoals het was. Maar o wee, als u 1 minuut langer parkeert dan de toegelaten tijd of 10 km/u te snel rijdt.

  • Met hen word er onderhandelt,(waarom..? over wat.. ? Is er dan geen rechtsgelijkheid onder NVA bestuur)Wij worden gestraft,zonder pardon.De wet toepassen noemen ze dat.Een wet die voor moslims niet geldt.Moesten het voetbal supporters zijn werden de matrakken bovengehaald en de hondenbrigade er op gestuurd.B.D.W. lijkt hoe langer hoe meer op jean pierre van rossem….

 2. Turken en Marokkanen mogen dit blijkbaar ongestraft doen, wij van onze kant moeten dit blijkbaar tolereren en er absoluut geen kwaad over spreken op de sociale media, want dan zijn wij de slechte racisten.

Comments are closed.