Gisteren heeft een uit de hand gelopen trouwstoet voor de zoveelste keer voor overlast gezorgd in Antwerpen. Het verkeer op de Lange Lozanastraat werd geblokkeerd en mannen staken er Bengaals vuurwerk af.

Gisterenmiddag werd de Lange Lozanastraat in Antwerpen -Eén van de straten waar het samenscholingsverbod geldt- geblokkeerd door een Turkse trouwstoet. Mannen liepen er op de rijbaan en staken Bengaals vuurwerk af.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Turkse en Marokkaanse trouwstoeten

“Het gaat om een uit de hand gelopen trouwstoet”, klinkt het bij de Antwerpse politie. “Er liepen voetgangers op de rijbaan en er werden allerlei baldadigheden uitgehaald. Ons wijkteam was een paar minuten na de start van de stoet al ter plaatse om te bemiddelen. De betrokkenen hebben hun activiteiten zonder veel problemen gestaakt. Het wijkteam had daardoor geen verdere bijstand nodig.”

Trouwstoeten zorgen de laatste tijd wel vaker voor overlast in het Antwerpse. Gisteren nog zorgde een Marokkaanse trouwstoet nog voor een enorme overlast op de E34 ter hoogte van Zwijndrecht. Daarbij was ook de Antwerpse rapper Soufiane Eddyani betrokken.

Eddyani filmde en becommentarieerde het voorval op Snapchat. “Die mannen zijn gewoon achteruit en vooruit aan het rijden. Er gebeuren gestoorde dingen hier”, aldus Eddyani. “Marokkaanse bruiloften zijn the best.” De politie beschouwt de beelden die Eddyani op Snapchat postte als bewijsmateriaal en laat weten dat zij een dossier voorbereiden tegen de betrokkenen.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Turnhoutsebaan

Midden oktober heeft de Antwerpse politie in de Kroonstraat in Borgerhout een Marokkaanse trouwstoet klemgereden. Die stoet bestond voornamelijk uit luxewagens met Belgische en Duitse nummerplaten en er werd toen met Marokkaanse vlaggen gezwaaid.

De wagens in die Marokkaanse trouwstoet van midden oktober reden met onaangepaste snelheid, toeterden en reden over de voetpaden. Daarnaast kreeg de politie ook meldingen dat de straat en kruispunten geblokkeerd werden door de inzittenden en dat zij op de openbare weg stonden te dansen. Ook zouden de luxewagens aan het ‘driften’ zijn en durfden voetgangers niet oversteken door het roekeloze gedrag van de colonne.