Volgend jaar zal Mattel voor het eerst een Barbiepop op de markt brengen met een hoofddoek, oftewel hijab. Olympisch schermster Ibtihaj Muhammad stond model voor de pop. 

Dit zal de eerste officiële Barbiepop met hoofddoek zijn. Zij komt er in de Shero-reeks. Dat is een reeks van Barbiepoppen gebaseerd op vrouwelijke rolmodellen.

https://twitter.com/IbtihajMuhammad/status/930149787222945792

“een Barbie die ervoor kiest een hijab te dragen”

De pop is gebaseerd op schermster Ibtihaj Muhammad. De 31-jarige schermster was de eerste Amerikaanse atlete die met een hoofddoek deelnam aan de Olympische Spelen. Op de Spelen van Rio won zij de bronzen medaille. De moslima begon naar eigen zeggen met schermen omdat het een sport was waarin ze tijdens het sporten een hoofddoek kon dragen.

“Bedankt Mattel, om mij als het nieuwste lid van de Barbie Shero familie te verwelkomen! Ik ben trots om te weten dat kleine meisjes nu overal met een Barbie zullen kunnen spelen die ervoor kiest een hijab te dragen! Dit is een kinderdroom die uitkomt”, aldus de atlete op Twitter.

Op haar website schrijft Mattel dat de nieuwe Barbie “een inspiratie is voor talloze kleine meisjes die zichzelf nooit vertegenwoordigd zagen in cultuur of sport” en verder nog dat het hoopt dat de pop toont dat “meisjes alles kunnen zijn wat ze willen”.

5 REACTIES

 1. Zou men niet beter de moeders Theresia bij de VRT verplichten van een hoofdoek te dragen? En waarom niet de boerka. Kan helpen om het grensoverschrijdend gedrag aan banden te leggen in die frivole wereld. Tezelfdertijd ook komaf maken erotische scenes en dito dialogen waarop Vlaamse films en feuilletons een patent hebben. Want de ene dag uit de preutsheid een televisiemaker aan het kruis nagelen en broodroven om de volgende dag de teugels vieren in losbandigheid dat kan niet langer. Ook niet bij de VRT. En last but not least wiens kuise oren niet bestand zijn tegen ludieke moppen gaat best in het klooster werken en niet bij de amusementssector. Serieus blijven hé.

 2. NIEUW VAN MATTEL! Allah Akbarbie is dol op haar sabel, die ze heeft
  afgepakt van haar man, de knappe strijder Kerim. Dat wordt straks weer
  klappen krijgen! Allah Akbarbie gaat graag naar buiten, als ze mag van
  haar man tenminste. Neem Allah Akbarbie dan mee naar de markt, ze koopt
  graag groente en ze kookt heel erg gewillig voor je. Als Allah Akbarbie
  niet doet wat je zegt, mag je kiezelstenen op haar smijten en als je
  Allah Akbarbie vergeet te sluieren mag iedereen ‘VUILE HOER’ roepen.
  Lekker! En als je drie keer een scheiding uitspreekt mag je Allah
  Akbarbie zonder pardon in de prullenbak lazeren en kun je gewoon een
  nieuwe uitzoeken, hoe mooi is dat?

  Allah Akbarbie is te verkrijgen in
  vier versies: de meestverkochte Boerkabarbie, die Nikabbarbie, de
  Chadorbarbie en de uitermate vrijzinnige en sexy Hijabbarbie. Ideaal
  voor Barbiefans van 3 tot 11 jaar, oftewel beïnvloedbare kinderen die
  nog geen reet snappen van regressie, jarenlange onderdrukking en
  vrouwenhaat die door sommigen wordt omschreven als inclusiviteit en
  diversiteit.