Vandaag staat in de Friese stad Dokkum de intrede van Sinterklaas gepland. Door de hele discussie omtrent Zwarte Piet werd de A7, van Amsterdam richting Groningen, een tijd lang geblokkeerd door actievoerders voor en tegen

Tegenstanders van Zwarte Piet, georganiseerd onder de naam ‘Kick out Zwarte Piet’, wilden voorafgaand de intrede van Sinterklaas betogen tegen de zwarte Zwarte Piet.

A7 geblokkeerd

Voorstanders van Zwarte Piet, georganiseerd onder de naam ‘Project P’ probeerden te verhinderen dat de tegenstanders de intrede zouden verstoren. Bussen demonstranten werden op de A7 tegengehouden. Bussen werden klemgereden en de snelweg zat voor enkele uren vast. Er gebeurden ook enkele ongevallen. Uiteindelijk kreeg de politie van Friesland de situatie onder controle en de bussen werden doorgelaten.

Project P had eerder opgeroepen om ervoor te zorgen dat de anti-pietenbetogers niet ter plaatse zouden geraken. De burgemeester van een nabij gelegen dorp, Marga Waanders (PvdA), oordeelde dat Project P zich daarmee schuldig maakte aan opruiing.

2 REACTIES