Als de huidige migratiestroom doorzet, dan zullen er in 2050 75 miljoen moslims in de EU zijn, oftewel 14 procent van de totale bevolking. Zelfs bij een migratiestop zal de moslimbevolking in de EU stijgen tot 7,4 procent. Voor België zal het mogelijke aantal nog hoger liggen, gezien het relatief hoge aandeel moslims dat nu al in het land woont. Tot die conclusie komt het Pew Research Center.

De moslimbevolking in de Europese Unie (EU) zal tegen 2050 blijven groeien. Vandaag maken moslims ruwweg vijf procent van de gehele EU-bevolking uit, oftewel bijna 26 miljoen mensen. In Frankrijk is 8,8 procent van de bevolking moslim, in Zweden 8,1 procent en in België en Nederland respectievelijk 7,6 en 7,1 procent.

Drie scenario’s

Het onderzoek stelt dat het percentage van moslims in de EU tot 2050 kan verdriedubbelen, van 4,9 procent tot 14 procent, indien de huidige migratiecrisis zich voortzet. Volgens Pew zal zo’n 18 procent van de Belgische bevolking in dat geval moslim zijn, in Nederland zal dat ruwweg 15 procent zijn. In Frankrijk en Duitsland zal in dat geval respectievelijk 18 en 19,7 procent van de bevolking moslim zijn. In Zweden zal dat aandeel zelfs 30 procent bedragen.

In een gemiddeld migratiescenario, dit wil zeggen dat de migratiecrisis onder controle blijft, zal het percentage van moslims in de EU verdubbelen tot 11,2 procent. In België zal 15 procent van de bevolking dan moslim zijn. In Nederland stijgt het aantal in dat scenario tot 12,5 procent. In Duitsland zal het aandeel 10,8 procent bedragen en in Frankrijk 17,4 procent.

Ook met een totale migratiestop zal het aantal moslims sterk toenemen, voornamelijk door natuurlijke aanwas. Over de hele EU zal de moslimbevolking dan stijgen van 4,9 tot 7,4 procent van het geheel. In België en Nederland zal het aandeel moslims in dat scenario stijgen tot respectievelijk 11,1 en 9,1 procent van de bevolking.

Moslim is jonger en krijgt meer kinderen

Volgens Pew was de migratie de grootste factor die zorgde voor de groei van de moslimbevolking in de EU. Zo kwamen er tussen 2010 en 2016 maar liefst 3,48 miljoen moslims naar Europa, voornamelijk een gevolg van de migratiecrisis. De tweede factor is volgens Pew de natuurlijke aanwas. Binnen de moslimbevolking werden er namelijk 2,92 miljoen meer mensen geboren dan er in dezelfde periode overleden.

Het onderzoek stelt ook vast dat de gemiddelde moslim veel jonger is dan de rest van de bevolking. 50 procent van de moslims in de EU zijn jonger dan 30, vergeleken met slechts 32 procent van de niet-moslims. Bovendien krijgt een moslimvrouw gemiddeld 2,6 kinderen, veel meer dan de niet-moslimvrouw, die gemiddeld 1,6 kinderen verwacht.

Het aantal bekeringen is te klein om een grote invloed te hebben op de bevolkingsgroei. Het is zelfs zo dat meer mensen zich vanuit de islam zich bekeren tot een ander geloof, dan dat niet-moslims zich tot de islam bekeren.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

11 REACTIES

 1. De voorzitter van de EU: J.C. JUNCKER heeft verklaard dat de invoer van immigranten uit Afrika noodzakelijk is voor de toekomst van Europa; Die kerel is knetter gek, die heeft maar één doel en dit is de totale vernietiging van het blanke ras hier in Europa en de teloorgang van de EU

 2. Deze cijfers zijn voor België duidelijk onderschat. Slechts 7,6% moslims in België in 2016?!
  De verantwoordelijke van het Pew Research Center zegt zelf op zijn website dat het om ruwe ramingen van de islamisering gaat: de precieze aantallen zijn nu eenmaal onbekend in de meeste betrokken Europese landen.
  In Frankrijk zijn godsdiensttellingen verboden, in België is men gestopt met volkstellingen na 1991, om (met behulp van feiten en metingen!) het VB “niet in de kaart te spelen”.
  In Brussel heeft al meer dan 60% van de pasgeborenen een islamitische voornaam: dat zijn geen prognoses of voorspellingen, dat zijn feiten!
  Het enige lichtpunt is dat men het binnenkort zelfs in DS, DM of bij de VRT niet meer kan hebben over de “zogenaamde” islamisering van Europa. Alleen de omvang en de snelheid van het onomkeerbare proces kunnen nu nog geminimaliseerd worden.

 3. Als je Afrikanen moet importeren om het niveau van Europa omhoog te tillen ben je verkeerd bezig!, het zal het niveau met veel percentages naar beneden brengen, zoals ,n Amerikaan me zij : staggering stupidity.

  • Dirk Julius, ze zeggen op internet dat het derde golf feminisme een subtielere manier gevonden heeft om de “blanke” man te castreren. Soms lijkt het erop als men de politiek correcte onzin volgt.

Comments are closed.