Deze avond werd er in het centrum van Brussel flink keet geschopt. Zo vernielden er zo’n driehonderd mensen de voorbereidingen voor ‘Winterpret’. Ook werden er twee wagens in brand gestoken. De ongeregeldheden die uitbraken naar aanleiding van de kwalificatie van het Marokkaanse nationale elftal beperkten zich echter niet enkel tot Brussel. 

Deze avond won Marokko met 0-2 van Ivoorkust, als gevolg hiervan plaatst het nationale elftal zich voor het aanstaande WK in Rusland. Na wedstrijd verzamelden zo’n driehonderd mensen zich op de Stalingradlaan. Toen de massa naar het Beursplein trok veranderde sfeer en brachten de supporters grote vernielingen aan. Hierbij werden de voorbereidingen voor ‘Winterpret’ vernield.

Als een reactie hierop zette de politie het waterkanon in. Niettemin keerde de rust niet weer. Zo werden er twee auto’s in brand gestoken.

Ook in Antwerpen heibel

Hoewel de ‘festiviteiten’ op de Turnhoutsebaan in Borgerhout beperkter zijn dan deze in Brussel, vonden ook daar ongeregeldheden plaatst. Zo werden er volgens de Lokale Politie Antwerpen “een aantal eieren gegooid naar de interventie-eenheden op de Turnhoutsebaan, die eigenlijk met goede bedoelingen ter plaatse waren. Verder zijn er ook enkele voetzoekers afgestoken”. Doch, “het wijk- en fietsteam konden de situatie onder controle houden”.

De kwalificatie van het Marokkaanse nationale elftal veroorzaakte ook in Nederland heibel. Zo gaf de Rotterdamse politie automobilisten het advies om het centrum te mijden. In Amsterdam lag dan weer het tramverkeer een korte tijd stil omwille van het afsteken van vuurwerk.

16 REACTIES

    • Ik herinner mij een toespraak van Filip De Winter ter hoogte van het Antwerps stadhuis. Burgemeester De Wever had een verbod tot betogen afgekondigd. Een honderdtal mensen stonden vreedzaam te luisteren naar de toespraak van FDW toen de politie ter plekke verscheen. 100 toehoorders werd geverbaliseerd wegens deelname aan verboden betoging en ontvingen achteraf van het gemeentebestuur een uitnodiging om een gasboete te betalen. 99 mensen betaalden hun boete. 1 persoon weigerde en ging verhaal halen bij de rechtbank. Zijn verdediging bestond erin te verklaren dat hij betwiste te hebben deelgenomen aan een verboden betoging. “Ik stond daar toevallig op de stoep en ben blijven luisteren naar de toespraak uit nieuwsgierigheid” verklaarde hij. De rechtbank sprak hem vrij.

  1. Staan jullie mij toe even te wijzen op een prachtvoorbeeld van mijn stelling in mijn antwoord aan Ferre.
    Kobo, de kwiestenbiebel van de NMP [voorlopig nog CD&V genoemd] vergoeilijkt de gebeurtenissen als een beetje gegooi naar de politiediensten. Ofte vernielingen aanbrengen, wagens in brand steken en dergelijke meer, dat kan volgens die kerel afgedaan worden als wat gegooi naar de politie. Waarbij hij bovendien nog te verstaan geeft dat “gooien naar de flikken” tot de elementaire mensenrechten zou behoren.
    Kortom, het rot zit er diep in bij de CD&V, zeer diep!

  2. De Gutmenschen van het Cordon Discriminatoir zullen zich weer in 1001 politiek-correcte bochten wringen om vruchteloos te proberen het dogma der Linkse Kerk overeind te houden ; “Diversiteit is en verrijking”(sic). Wij weten inmiddels al lang dat, eens die politiek-correcte censuur weggegomd, objectief-correct prijkt ; “Diversiteit is een verzeiking” !

  3. Ik zal in verband hiermee eens een heel schunnige , korte mop vertellen, ge moogt ze voort vertellen “aan den toog” tussen pot-&-pint”. Hier komt ze, houdt u vast aan uw bretellen zodat ge niet omvalt van het lachen ; “Diversiteit is een verrijking” hahahaWOEHOEHAHAHA ! Ik weet het, welvoeglijkaards vinden het scabreuze mop, maar ik ben fan van “hoe vettiger, hoe prettiger” en dit was aboluut de allervettigste en schunnigste mop die ik ooit gehoord heb. Vertel zo’n vuil mop nooit tegen kinderen aub !