Deze avond werd er in het centrum van Brussel flink keet geschopt. Zo vernielden er zo’n driehonderd mensen de voorbereidingen voor ‘Winterpret’. Ook werden er twee wagens in brand gestoken. De ongeregeldheden die uitbraken naar aanleiding van de kwalificatie van het Marokkaanse nationale elftal beperkten zich echter niet enkel tot Brussel. 

Deze avond won Marokko met 0-2 van Ivoorkust, als gevolg hiervan plaatst het nationale elftal zich voor het aanstaande WK in Rusland. Na wedstrijd verzamelden zo’n driehonderd mensen zich op de Stalingradlaan. Toen de massa naar het Beursplein trok veranderde sfeer en brachten de supporters grote vernielingen aan. Hierbij werden de voorbereidingen voor ‘Winterpret’ vernield.

Als een reactie hierop zette de politie het waterkanon in. Niettemin keerde de rust niet weer. Zo werden er twee auto’s in brand gestoken.

Ook in Antwerpen heibel

Hoewel de ‘festiviteiten’ op de Turnhoutsebaan in Borgerhout beperkter zijn dan deze in Brussel, vonden ook daar ongeregeldheden plaatst. Zo werden er volgens de Lokale Politie Antwerpen “een aantal eieren gegooid naar de interventie-eenheden op de Turnhoutsebaan, die eigenlijk met goede bedoelingen ter plaatse waren. Verder zijn er ook enkele voetzoekers afgestoken”. Doch, “het wijk- en fietsteam konden de situatie onder controle houden”.

De kwalificatie van het Marokkaanse nationale elftal veroorzaakte ook in Nederland heibel. Zo gaf de Rotterdamse politie automobilisten het advies om het centrum te mijden. In Amsterdam lag dan weer het tramverkeer een korte tijd stil omwille van het afsteken van vuurwerk.

ADVERTENTIE