Françoise Schepmans (MR), de burgemeester van Molenbeek, gaf eerder al te kennen de ‘islamsafari’ van Geert Wilders (PVV) en Filip Dewinter (Vlaams Belang) niet op prijs te stellen. Nu heeft zij ook door middel van een politieverordening elke bijeenkomst in het kader van deze activiteit verboden op het grondgebied van haar gemeente. 

De plannen rond de ‘islamsafari’ werden reeds eerder gemaakt toen het Vlaams Belang begin september naar Den Haag in Nederland trok. Dit bezoek was bedoeld om de banden met de Nederlandse zusterpartij aan te halen met wie het Vlaams Belang in dezelfde fractie zetelt in het Europees parlement. Wilders had zelf Dewinter verzocht om een rondleiding in het Brusselse.

‘Islamsafari’

De rondleiding zal doorgaan op 3 november, zo liet Dewinter eerder weten via zijn geliefde medium Twitter. Het “Vlaams Belang laat de Vlaamse steden niet los!”, tweette hij daarbij, hiermee zeggende dat ook Brussel deel uitmaakt van Vlaanderen.

“In Nederland is het gelukkig nog niet zo ver gekomen, daarom wou Wilders met eigen ogen zien hoe het in Brussel is gesteld”, zo vertelde Dewinter eerder aan BELGA“Ik zal hem meenemen naar Molenbeek, dat intussen meer lijkt op een kasba in Marokko dan op een Europese stad. Daarna gaan we ook naar de Grote Moskee in het Jubelpark, die in handen is van Saoedi-Arabië […]”

Dewinter: “Te gek voor woorden”

Burgemeester Schepmans liet eerder al weten over mogelijke maatregelen te denken om Dewinter zijn activiteit niet te laten doorgaan. Volgens Dewinter is de huidige politieverordening echter “te gek voor woorden”. Zo begrijpt hij het niet dat twee volksvertegenwoordigers op deze manier geen toegang krijgen tot Molenbeek.

“Het is niet onze bedoeling om een gewelddadige confrontantie aan te gaan”, zo verdedigt Dewinter. Doch, ook nu is Dewinter nog steeds van plan om morgen richting Molenbeek te trekken. Vlaams Belang zal morgen met Geert Wilders om 12.30 uur een persconferentie in de Kamer houden. Hierna willen beide politici naar Molenbeek trekken omstreeks 14u00.

7 REACTIES

  1. Eerst laat de PS de boel daar in Molenbeek volledig, maar dan ook volledig verrotten, en nu gaat dezelfde PS verbieden de verloedering onder het oog te brengen van Europa en de rest van de wereld, want meer moet achter dat verbod niet worden gezocht.Intussen geniet Flup Moureau van zijn vet pensioen en zijn meer dan 30 jaar jongere moslima. Mensenlief, is dit onze hoofdstad waar wij zouden moeten van houden?

    • Gelieve wel de juiste feiten te geven, de burgemeester van Molenbeek is Françoise Schepmans; is van MR, dit is een liberale partij van de premier Charles Michel. Dus deze maal niks te maken met PS. Inderdaad wel schandalig dat 2 volksvertegenwoordigers niet door Molenbeek mogen wandelen.

      • U hebt gelijk, Hans, maar zowel de MR, het FDF, CDH en nog andere partijen die in het verleden hebben deel uitgemaakt van de coalities waar Moureau de scepter zwaaide zonder resoluut te reageren, zelfs niet, ook wanneer ze in de oppositie zaten, op zijn desastreus beleid betreffende de onverdraagzaamheid en de nefaste gevolgen van de aanwezigheid en het gedrag van het soort moslims dat thans in Molenbeek de wet dicteert. Bijgevolg zijn ze even verantwoordelijk voor de gang van zaken.

      • Autochtonen zijn in de regio Brussel tweederangsburgers geworden in gemeenten met een sterke aanwezigheid van migranten. De politieke kleur van de burgemeester maakt geen verschil. Net zoals Roma krakers in Gent ook genieten van privilegies.

  2. Voor een wandeling in het kalifaat Molenbeek van MR burgemeester Schepmans en Brussel met de PS burgemeester Close is een visum verplicht voor blanke dissidenten. In het kalifaat Anderlecht worden de busssen van de Lijn beschoten. De maatschappij staat er onder druk om tolgeld te betalen aan de lokale djihadisten. Tja, en in de Brederodestraat te Antwerpen wordt een bezoek van niet turken ervaren als een provocatie door het Erdogan district.