Gergely Gulyás, fractieleider van regeringspartij Fidesz – de partij van premier Viktor Orbán – heeft in een tv-interview duidelijk gemaakt dat er in Hongarije geen moskeeën zullen worden gebouwd. “Niemand wil de vrijheid van religie limiteren, maar in het geval van de islam is het in het belang van de nationale veiligheid.”

In Hongarije zijn ze geen voorstander van een multiculturele samenleving. Volgens premier Orbán pleegt West-Europa “culturele zelfmoord” doordat het haar westerse waardes en tradities opgeeft. Samen met andere Oost-Europese landen strijdt hij tegen de “ontchristianisering van Europa” dat volgens hem uiteindelijk zal leiden tot een “gemoslimiseerd Europa”. Volgens hem kan een multiculturele samenleving immers niet werken. “Ze integreren simpelweg niet. Is er ook maar één land waar dat wel is gelukt?”

“Belang van nationale veiligheid”

Ook Gergely Gulyás, de fractieleider van regeringspartij Fidesz – de partij van premier Viktor Orbán – heeft duidelijk gemaakt geen voorstander te zijn van een verdere islamisering in zijn land. Dat zou immers de nationale veiligheid in gevaar brengen. “Waar radicale islam een plaats heeft zich kan settelen, kunnen terroristische aanslagen elk moment plaatsvinden. Niemand wil de vrijheid van religie limiteren, maar in het geval van de islam is het in het belang van de nationale veiligheid.”

Op de vraag of er dan moskeeën zullen gebouwd worden in Hongarije, is Gulyás duidelijk? “In Hongarije zullen er geen moskeeën komen. Er zijn enkele initiatieven om moskeeën te bouwen maar we moeten duidelijk stellen dat in deze situatie, in het belang van onze veiligheid, het negatieve gevolgen kan hebben. Het spijt ons als iemand hier de dupe van is, maar we kunnen onze visie hieromtrent niet veranderen. Het is immers niet alleen een zaak van vrijheid van religie, maar ook van nationale veiligheid.”

Hongarije en ook Polen staat gekend voor hun strenge en consequente migratiebeleid. Eerder weigerden beide landen de gedwongen vluchtelingenopname die werd opgelegd door de Europese Commissie. Met het herverdelingsplan wou Europa de druk van de asielcrisis op Italië en Griekenland verminderen. Polen, Hongarije en Tsjechië verzetten zich tegen deze verplichting. Ook na juridische dreigementen van de Europese Commissie hielden de landen voet bij stuk.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

11 REACTIES

  1. Met deze beslissing te nemen gaat men enorm veel problemen uit de weg,Er komen ook geen imams binnen die het Salafisme prediken en de mensen aanzet tot terrorisme, Had men maar deze beslissing genomen in alle landen van de EU.

  2. Uit begrijplijke wettige zelfverdediging. De Hate Speech verzen tegnover ongelovigen staan immers zwart-op-wit in elk exemplaar van de Koran te lezen. Muzelmanse terroristen. baseren er zich op.

  3. Ik ben benieuwd wat linkse mensen zouden antwoorden op de vraag of ze bereid zijn om te leven in een door Islam gereglementeerde maatschappij.

  4. Dan komt er ook geen ellende…………dat is nou jammer!
    De joodse `Linkse` NAZI en multi-miljardair George Soros zal niet blij hiermee zijn!

  5. Alle gekheid op een stokje: ik ben 68 en heb geen zin in al die s*** en ben heel ernstig aan het nadenken over mijn oude dag. Is Hongarije een optie?

Comments are closed.