Opschudding in Frankrijk. Opnieuw is pedoseksueel vrijgesproken nadat hij seksuele betrekkingen had met een minderjarig meisje (11). De reden? Volgens de rechter was er geen sprake van dwang waardoor er geen strafbaar feit zou gepleegd zijn door de Afrikaanse pedoseksueel in kwestie. Er wordt met ongeloof en verontwaardiging gereageerd. De bevoegde Franse staatssecretaris liet weten aan een nieuwe wet te werken omtrent de problematiek.

In Frankrijk is er voor de tweede maal in korte tijd opnieuw een pedoseksueel vrijgesproken. Een beklaagde (22), afkomstig uit Kaapverdië, had seks met een kind van 11 jaar, maar werd toch vrijgesproken. De rechter oordeelde dat er geen sprake was van dwang, dreiging of geweld en er dus geen verkrachting kon plaatsvinden. In Frankrijk zijn de juridische criteria omtrent deze seksuele handeling een pak losser dan in andere Westerse landen.

https://twitter.com/_Math_D69/status/930314746787659777

Zwanger op 11-jarige leeftijd van pedo

De feiten dateren van 2009. Een man van 22 nam een meisje van 11 mee naar een park in Champs-sur-Marne, nabij Parijs. Hij kleedde haar uit, vroeg om op de grond te gaan liggen en had seksuele betrekkingen met het kind. Ondanks haar jonge leeftijd werd het meisje zwanger. Ze beviel van een zoon in 2010.

De openbare aanklager vroeg omwille van de feiten 8 jaar celstraf. De rechtbank sprak de man echter vrij. Omdat er geen dwang, dreiging of geweld aan de pas kwam – de Franse juridische criteria voor verkrachting – is er geen strafbaar feit gesteld, zo beargumenteerde de rechter. Het meisje zou daarom impliciet ingestemd hebben met de seksuele daad in het park, althans volgens de rechtbank in kwestie.

“Police partout, justice nulle part”

De zaak is tevens opvallend omdat een heel gelijkaardig nieuwsfeit aan het licht kwam eind september. Toen besloot de Franse openbare aanklager een 28-jarige pedoseksueel niet te vervolgen voor verkrachting van een – opnieuw – 11-jarig meisje. Ook toen werd beredeneerd dat omdat er geen protest was vanwege het meisje in kwestie, er sprake was van “instemming”. De advocate van het gezin van het meisje liet echter weten dat het meisje “[…] doodsbang was en [zich] schaamde” en dus daarom niets zei.

De motivatie van de Franse justitie rond dit alles is te vinden in het Franse strafwetboek. In heel wat Westerse landen, zo ook bij ons, is seks met een minderjarige – met instemming of niet – automatisch verkrachting (verkrachting bij gelijkstelling bij ons of ‘statutory rape’ in de VS bijvoorbeeld). De Franse wet kent die regeling evenwel niet. De Franse staatssecretaris voor Emancipatiezaken Marlène Schiappa liet inmiddels weten dat er gewerkt wordt aan een nieuwe wet.

Verschillende belangenorganisatie dringen al even aan op een herziening van de Franse strafwet. De HCE-Adviesraad van de Franse regering wil hiervoor de leeftijd van 13 jaar als maatstaf gebruiken. Alle seks met iemand die jonger is dan die leeftijd zou dan per definitie verkrachting worden. Dit omdat men aanhaalt dat kinderen niet ten volle mentaal in staat zijn om seksuele keuzes te maken.

3 REACTIES

  1. Ooit waren het kinderverkrachters. Maar dat woord is geladen, dus werd het pedofiel. Ook dat moest zachter en dus komen we op pedosexueel (wat trouwens niet eens in het groene boekje staat !). Volgende stap is lieve kindervriend. Dan nog even wachten tot de barbaren de gedegenereerde beschaving onder de voet lopen.