De 62-jarige Mustafa S. uit Luik, die PVDA-Kamerlid Raoul Hedebouw aanviel met een mes, is veroordeeld tot 28 maanden cel met uitstel voor drie vierde en een boete van 800 euro met uitstel. Zijn aanval betreurt hij echter niet. “Ik wilde dat hij zou lijden zoals de Belgische burgers”, aldus de man.   

Tijdens een 1 mei-manifestatie van de communistische PVDA dit jaar in Luik werd een van de kopmannen van de partij, Raoul Hedebouw, aangevallen met een mes. Net voordat Hedebouw het woord zou nemen op de Place Saint-Paul te Luik raakte het PVDA-kopstuk lichtgewond door toedoen van een steekwapen. De dader werd overmeester en opgepakt door de politie. Vandaag werd hij, Mustafa S. uit Luik, veroordeeld door de rechtbank voor de aanval.

Mustafa S.: Ik wilde dat hij zou lijden zoals de Belgische burgers”

Tijdens een eerdere zitting van de rechtbank had de dader verklaard geen spijt te hebben van zijn actie en deze ook te hebben gepland. “Ik wilde dat hij zou lijden zoals de Belgische burgers”, stelde de 62-jarige. Mustafa S. beging zijn geweldsdelict omdat Hedebouw zijn brieven niet zou hebben beantwoord. In deze schrijfsels probeerde hij de laksheid van het Belgische gerecht onder het PVDA-kamerlid zijn aandacht te brengen.

Als gevolg van de aanval krijgt hij een gevangenisstraf van 28 maanden, waarvan drie vierde met uitstel, en een boete van 800 euro met uitstel. Mustafa S. krijgt daarbovenop nog een aantal probatievoorwaarden. Zo mag hij noch contact hebben met Hedebouw, noch met het gezin van het PVDA-Kamerlid en dient hij psychiatrische hulp te zoeken. Verder kreeg Hedebouw van de rechtbank een symbolische schadevergoeding van 1 euro.

2 REACTIES