Na het interview met SCEPTR, waarin Montasser de relschoppers streng veroordeelde, krijgt hij het zwaar te verduren op sociale media. “Dit is een huisneger”, klinkt het onder andere. Ook Zuhal Demir (N-VA) wordt op de korrel genomen nadat ze vragen had bij de streng-islamitische lezing in het stadhuis van Genk.

Naar aanleiding van de rellen in Brussel vorige week, waarbij 22 agenten gewond raakten, auto’s in brand gestoken werden en winkels geplunderd werden, sprak SCEPTR met jihadexpert en onderzoeker Montasser AlDe’emeh. In het interview toonde Montasser geen begrip voor de amokmakers. “Onverantwoord dat dit gebeurt”, klonk het. “Eigenlijk zijn die aanstellers die de straten onveilig maken niet correct opgevoed.”

“Een huisneger”

Daarnaast pleitte hij voor meer dankbaarheid voor “het land waar ze leven en waaruit ze profijt halen”“Ja, in feite zou men dankbaar moeten zijn dat we in ons prachtig land leven. Nederigheid is een mooie eigenschap, dat is trouwens niet hetzelfde als onderdanigheid hé. We hebben meer respect, dankbaarheid en nederigheid nodig om de polarisatie tegen te gaan”, aldus Montasser. “Eigenlijk zijn wij Vlamingen te braaf.”

Het interview en de uitspraken van Montasser oogsten heel was kritiek van de allochtone gemeenschap. “Hij zegt exact wat een doorsnee Vlaming wilt horen, die clochard is voor geen cent te vertrouwen”, klinkt het onder andere. “Hoe hopeloos kun je zijn gast! Integratie is geen assimilatie. Afvoeren die man… is volgens mij een gevaar voor de democratie?” “Een niet te onderschatten man met een extreem gedachtegoed”, zegt nog iemand. Of ook: “Dit is een huisneger.”

Zuhal Demir

Naast Montasser krijgt ook Zuhal Demir (N-VA), staatssecretaris voor Armoedebestrijding en Gelijke Kansen, het zwaar te verduren. Demir kwam onlangs in de media toen ze de islamlezing in het stadhuis in Genk veroordeelde. Die lezing lokte veel verontwaardiging uit omdat ze bijzonder streng-islamitisch was en er onder andere verteld werd dat muziek des duivels is. “Kunnen we het intolerante blijven tolereren?”, aldus Demir.

Door deze uitspraken van Demir kwam ook zij onder vuur te liggen. “Hij zou goed passen bij die travestiet Zuhal Demir”, klinkt het onder andere. “Das waar, heb je die Zuhal vandaag gezien op Van Gils & Gasten op één? Hopeloos.” Wanneer iemand zich afvraagt waarom Demir uitgescholden wordt omdat ze geïntegreerd is, antwoordt iemand pardoes: “Vertrek jij maar en echte Belg bestaat niet allemaal bastaarden kijk u bloedlijn na pedo.”

ADVERTENTIE