Tijdens de Franse presidentsverkiezingen in mei moest Marine Le Pen (FN) het afleggen tegen Emmanuel Macron (EM). Deze laatste werkte voorheen bij de grootbank Rothschild. De rechtse politica zette Macron dan ook steevast neer als de kandidaat van de financiële bankenelite. Dat de financiële wereld Marine Le Pen geen warm hart toedraagt is duidelijk. Alle banken weigerden haar de nodige fondsen te ontlenen voor haar presidentiële campagne, waardoor Russisch krediet moest aangeboord worden.

Nu echter, hebben meerdere grootbanken de rekeningen van het Front National gesloten. De Société Générale weigerde nog langer betalingen met cheques en creditkaarten uit te voeren. HSBC van zijn kant, sloot zelfs de persoonlijke rekening van Marine Le Pen, hoewel ze al 25 jaar klant is.

Fatwa

Nochtans hebben noch Le Pen persoonlijk, noch het Front National als partij een geschiedenis van wanbetalingen wat een sluiting zou kunnen verantwoorden. De banken weigerden zelfs elk overleg met het FN. De rechtsnationalistische partij kan hierdoor geen bijdragen van haar leden en verkozenen meer ontvangen. Daardoor komt de werking van de partij in het gedrang.

De FN-voorzitster noemt het een ‘fatwa van de financiële oligarchie die erop gericht is de belangrijkste oppositiepartij buitenspel te zetten en zo de democratie te ondermijnen. Een democratie valt te beoordelen aan hoe er met de oppositie omgegaan wordt.’

https://www.facebook.com/MarineLePen/videos/1968825596467088/

Klacht vanwege Le Pen

De top-FN’er heeft de Franse president Emmanuel Macron hierover aangesproken. Macron is als president immers verantwoordelijk voor de toepassing van de Grondwet die de vrijheid van handelen voor politieke partijen moet garanderen.

Ze roept ook de andere partijen op deze actie van de grootbanken te veroordelen. Geen enkele belangrijke politicus is hierop ingegaan op Nicholas-Dupont Aignan, de gaullist waarmee Marine Le Pen zich allieerde bij de presidentsverkiezingen, na. Le Pen heeft ook klacht ingediend tegen drie grootbanken.

3 REACTIES

  1. Hierdoor is tenminste onomstotelijk bewezen dat Macron inderdaad de handpop van de bankiers is en dat de oligarchie Frankrijk regeert. Aux armes, citoyens!

Comments are closed.