Een anti-Israël bijeenkomst in het Nederlandse Rijswijk stuit op protest. Op het congres dat drie dagen duurde spraken de organisatoren hun steun uit voor verboden Palestijnse terreurgroepen. 

Het comité ter verdediging van de Palestijnse gevangenen organiseert volgende week een bijeenkomst in Rijswijk, bij Den Haag. Het comité eist de vrijlating van een terrorist die in het verleden tot vijf keer levenslang werd veroordeeld voor aanslagen tegen Israelische doelen.

Ophef

In Rijswijk zien ze de bijeenkomst liever niet doorgaan. Het zou niet de eerste keer zijn dat een omstreden evenement georganiseerd wordt in Rijswijk. Beter voor Rijswijk, een lokale politieke partij reageert geschrokken en manen de burgemeester aan om de vergunning in te trekken. “Deze mensen steunen moordenaars en terroristen”, zegt de fractievoorzitter van de partij.

De organisatie van de bijeenkomst, de European Alliance of Palestinian Detainees, hield eerder halt in Duitsland. Daar worden ze openlijk gesteund door Die Linke. De bijeenkomst in Rijswijk stond al sinds augustus gepland en werd al drie keer eerder georganiseerd.

Rijswijk geeft daarmee volgens Beter Rijswijk opnieuw een podium aan terroristen. “In Rijswijk zitten we niet op deze negatieve energie te wachten”, laat de partij weten op haar Facebookpagina.