De Brusselse schepen van Mobiliteit, Els Ampe (Open Vld), kon vanmorgen niet lachen met de ironisch bedoelde tweet van minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a). “What a shame publishing private texts!”, schreef de liberale. 

Smet klaagde in zijn tweet het NIMBY-syndroom (Not in my back yard) aan, waaraan – althans volgens hem – verschillende Brusselse liberalen lijden. Zo deelde hij in een ironische tweet een fictieve conversatie met de Ukkelse schepen van Stedenbouw Marc Cools (MR). In het denkbeeldige gesprek ventileert Cools zijn frustratie over de files in zijn gemeente. Smet repliceert daarop dat er binnenkort een overstapparking aan Stalle komt. “Nee! Nee! Nee! Niet in mijn achtertuin!”, is het antwoord van de liberaal.

Ampe: “What a shame publishing private texts”

Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat een dergelijk gesprek tussen Cools en Smet ooit in het Frans zou plaatsvinden en er boven de fictieve conversatie duidelijk “ironic message” staat, lijkt Ampe Smet zijn tweet niet te appreciëren. Zo schrijft zij boven een tweet van Smet “what a shame publishing private texts!”.