Leden van Pegida Nederland hebben in de nacht van zaterdag op zondag een locatie in Enschede ingewijd met varkensbloed. Op de locatie wordt binnenkort een moskee gebouwd. 

In 2016 stemde de gemeenteraad in Enschede in met de komst van de nieuwe moskee. Er kwamen tal van bezwaren die één voor één van tafel werden geveegd.

Pegida Nederland

Op de plaats waar de moskee zou moeten komen werd een partytent geplaatst die als kerk fungeerde. Vervolgens werd ook een houten kruis geplaatst dat door een lid van de anti-islambeweging met varkensbloed werd ‘ingewijd’. Ooggetuigen meldden dat het kruis zondagochtend door de politie werd verwijderd, maar bij de politie zelf lijken ze van niets te weten.

De actie lokt verontwaardigde reacties uit. Burgemeester Onno van Veldhuizen (D66) heeft het over een walgelijke daad en wil indien mogelijk juridische stappen zetten. Hij vergelijkt de actie van Pegida Nederland met acties van de ‘Ku Klux Klan’. Hij roept de inwoners van Enschede op om zich niet te laten provoceren.

In september kwam het nog tot een openlijke confrontatie in Enschede tussen twee demonstrerende groeperingen: Pegida Nederland enerzijds en De Antifascistische Actie (AFA) anderzijds. De extreemlinkse groepering probeerde toen een optocht van Pegida Nederland te verstoren. Er volgden toen 32 arrestaties.

3 REACTIES

Comments are closed.