Zweeds advocate Elisabeth Fritz heeft opgeroepen de waarheid onder ogen te zien omtrent de daders van seksueel geweld in Zweden. Volgens Fritz worden de meeste verkrachtingen gepleegd door allochtonen. Toen ze hier onderzoek naar wilde doen, kreeg ze te horen dat daar geen statistieken van bestaan. “Het is tijd om na te gaan hoe de daders van verkrachtingen eruit zien.”

Zweden wordt de laatste maanden geteisterd door een golf van seksueel geweld. De overgrote meerderheid van de groepsverkrachtingen in Zweden zou worden gepleegd door mannen met een migratieachtergrond. Volgens niet officiële cijfers -Zweden houdt immers geen statistieken bij over de achtergrond van de daders – zou zo’n 85 procent van de daders een migratieachtergrond hebben.

Vorige maand lanceerde het Zweedse Ministerie van Jeugd en Burgerlijke Zaken zelfs een handleiding om jonge migranten te leren hoe ze moeten omgaan met seksualiteit. Zo wordt onder andere het onderwerp ‘toestemming’ behandeld in de het boekje.

“De waarheid onder ogen zien”

Zweeds advocate Elisabeth Fritz besloot daarom om onderzoek te doen naar de exacte cijfers van van het aantal misdrijven die worden gepleegd door allochtonen. Ze contacteerde het Zweedse Nationale Bureau voor Misdaadpreventie en kreeg te horen dat hieromtrent geen statistieken worden bijgehouden. “Zulke statistieken bestaan niet”. Fritz vraagt daarom de Zweedse overheid om haar ogen te openen en te stoppen met het negeren van het probleem.

“Als we preventief te werk willen gaan en verkrachtingen willen stoppen, is het tijd om na te gaan hoe de daders van verkrachtingen eruit zien. We moeten dit serieus nemen en durven om de waarheid onder ogen te zien. Het aantal verkrachtingszaken stijgt en op mijn kantoor krijgen we alsmaar meer zaken omtrent verkrachtingen en groepsverkrachtingen binnen. De meerderheid van de verdachten in deze zaken zijn van buitenlandse origine”, aldus Fritz.

 

Georganiseerde misdaad

Niet alleen in de statistieken van seksuele misdrijven zijn allochtonen sterk vertegenwoordigd. Ook bij schietpartijen en georganiseerde misdaad hebben ze een bijzonder groot aandeel. Van de 100 getoetste daders en verdachten van vuurwapenmisdaad in Zweden, zijn er 90 van allochtone origine en maar liefst 94,5% van de betrokkenen bij georganiseerde misdaad in de Zweedse hoofdstad Stockholm een migratieachtergrond hebben.

https://twitter.com/polNewsInfinity/status/917947939124899841

Op internationaal niveau duikt Zweden alsmaar meer op in de bovenste regionen van het klassement. Op vlak van dodelijke schietpartijen kan enkel het zuiden van Italië, waar de maffia actief is, concurreren met Zweden. Op vlak van het gebruik van handgranaten komt enkel Mexico, waar reeds decennia lang drugskartels oorlog voeren met elkaar, in de buurt van Zweden.