Gisteravond is in de omgeving van de Brederodestraat in Antwerpen een zware vechtpartij uitgebroken. Volgens de Lokale Politie Antwerpen gingen daarbij meer dan honderd mensen met elkaar op de vuist. Men ging elkaar te lijf met stokken en staven; stoelen en tafelpoten. 47 mensen werden bestuurlijk aangehouden, 8 mensen, onder meer een agent, raakten gewond. Het bleef er de hele avond onrustig.

Gisterenavond zou een evenement plaatsvinden over de gevangenschap van PKK-leider Abdullah Öcalan in de Antwerpse binnenstad. Toen een bus met de beeltenis van Öcalan, met aan boord tientallen PKK-aanhangers, de Brederodestraat -in de Turkse buurt- passeerde gingen meer dan honderd mensen met elkaar op de vuist.

PKK-bus

“Nadat een aantal mensen met stokken en staven, stoelen en tafelpoten mekaar te lijf gingen, begonnen 200 à 300 mensen te roepen en leuzes te scanderen. Daarbij viel een eerste gewonde. Het slachtoffer werd later met een ambulance naar het ziekenhuis gevoerd”, zegt de Antwerpse politie. Daarbij viel een eerste gewonde.

“Omdat de rumoerige omstanders zich bleven opdringen, trad de politie snel en adequaat op waardoor een verdere escalatie niet meer mogelijk was. Om de situatie onder controle te krijgen, maakte de politie op het kruispunt van de Balansstraat met de Gelijkheidstraat gebruik van pepperspray. Dat was nodig omdat de relschoppers met stenen begonnen te gooien”, aldus de politie.

Volgens de Turkse buurtbewoners werd er vanuit de bus geprovoceerd. “Die PKK-bus reed langs hier om te provoceren. Hoe kan het dat zo’n bus door deze wijk rijdt? Met aan boord mensen die zich bewapend hadden. Ik begrijp niet dat het stadsbestuur en de politie dat laten gebeuren”, zegt buurtbewoner en advocaat Ergun Top. Bij monde van een andere buurtbewoner klinkt het: “Die mensen kwamen met staven uit de bus en met een panty met daarin een steen. Ze waren gewoon bewapend naar hier gekomen.” Volgens de Koerden werd de situatie dan weer uitgelokt door de Grijze Wolven.

Daarop escorteerde de politie de bus, terwijl deze bekogeld werd, uit de wijk. Uiteindelijk raakten er zeven mensen gewond. Onder gewonden bevindt zich ook een agent die een steen tegen het lichaam kreeg en een dag arbeidsongeschikt is. 47 personen werden bestuurlijk aangehouden omwille van het verstoren van de openbare orde. Eén persoon werd gerechtelijk aangehouden vanwege verboden wapendracht.

Hele avond onrustig

Toen de politie iets later een man met een Turkse vlag overmeesterde, werd het opnieuw onrustig. Ook later op de avond geraakten de gemoederen weer verhit. Tussen 21 uur en 22 uur werden er ramen van een kebabzaak ingegooid die werd verweten met de inzittenden van de PKK-bus te hebben “samengespannen”.

Ook om 23.30 uur werd het opnieuw onrustig. De politie kwam weer massaal ter plaatse, dit was niet naar de zijn van de Turken in de buurt. De politie werd met eieren bekogeld en enkele buurtbewoners kwamen met een golfclub in de hand de straat op. Uiteindelijk bleef het de hele avond onrustig in de buurt. De politie bleef de hele avond in de omgeving om nieuwe escalaties te voorkomen. Ook hield een politiehelikopter de buurt in de gaten.

9 REACTIES

 1. Ze hebben hier wat binnengelaten ; ruziemakers, terroristen, gevaarlijke godsdienstfanatici, verkrachters, leefloners , analfabeten, arrogante hangjongeren en een soort die onze steden doet verloederen en niet het minste respect hebben voor onze waarden en cultuur. En onze beroepspolitiekers kijken er naar . Wanneer eens een resoluut uitwijzingsbeleid, dat eindelijk komaf maakt met die ingevoerde chaos ?

 2. N-VA in de federale regering met een N-VA minister van Binnenlandse Zaken (Jan Jambon), met een N-VA minister-president in de Vlaamse regering (Geert Bourgeois) en een N-VA burgemeester in Antwerpen (BDW)…en last but not least, de socialisten, de oorzaak van alle kwaad volgens BDW, in de oppositie. Een droom scenario voor de fake nationalisten van N-VA. Klein detail. Wanneer volgt de met trompetten aangekondigde kracht van de verandering? Ondertussen gaat het in Antwerpen van kwaad naar erger. Zou het kunnen dat de cumulard-burgemeester misschien over onvoldoende tijd beschikt om zich te buigen over de problemen in Antwerpen. De nachtmerrie van N-VA en andere cumulards is natuurlijk het project om politici te vergoeden op grond van hun prestaties. Zeg maar het invoeren van prestatienormen.

  • Zoals gewoonlijk ga je weer kort door de bocht. Jaren, onder socialistisch beleid, hebben deze mensen hun gang mogen gaan. Er werd hen niets in de weg gelegd. BDW kan niet op één legislatuur rechttrekken wat al jaren scheef gegroeid is. Komt er nog bij dat Groen en SPa van mening zijn dat de allochtone gemeenschap met fluwelen handschoenen moeten worden behandeld, dus zien zij zich nog eens extra versterkt of beschermd door de PoCo’s. En dan maar schieten op N-VA en BDW.

   • Komt er nog bij dat Groen en SPa van mening zijn dat de allochtone gemeenschap met fluwelen handschoenen moeten worden behandeld (texto). U insinueert dat gans de allochtone gemeenschap verantwoordelijk is. Wat is dan uw oplossing of die van N-VA?

  • Hou toch eens op met je belachelijke onzin. In een omgeving met meer als 50% naïeve en fanatieke landelijke linkse opponenten en met de ondemocratisch aangestelde en op de onzin van Coudenhove-Kalergi gebaseerde EU in de achtergrond doe je niet wat je wil. Informeer je eerst vooraleer je nogmaals je mond opentrekt.

  • Neen Maes Pils, deze als vermeende “verdraagzaamheid” gecamoufleerde xenofiele PERMISSIVITEIT werd destijds door sossewieter Patrick Zonderplastron gezaaid op basis van de toenmailige verborgen sossenrode agenda ;”Import-volk eerst,, Eigen Volk kan verrekken” !