Volgens voormalig parlementslid en boegbeeld van de Vlaamse Beweging, Willy Kuijpers, is er niets mis met de communicatiestijl van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). “De mensen moeten eens nuchter zijn en lezen wat er staat“, stelt hij tegenover ROB-tv

Van zowel meerderheid als oppositie krijgt staatssecretaris Francken regelmatig kritiek op zijn communicatiestijl. Zo vroeg in het verleden premier Charles Michel (MR) Francken “meer nuance aan de dag te leggen in zijn communicatie”, dit naar aanleiding van zijn kritiek op Artsen Zonder Grenzen. Toen recent fractieleider voor Groen in de Kamer, Kristof Calvo, kritiek uitte op Francken zijn communicatiestijl, voelde de staatssecretaris zich niet aangesproken. “Ik wil een duidelijk signaal geven door direct taalgebruik en aan mensensmokkelaars zeggen dat ze niet naar hier moeten komen, dat het hier niet gaat lukken” stelde hij als reactie in de studio van ‘Terzake’.

Kuijpers: “Je hebt iemand nodig die een dialoog kan uitlokken”

De kritiek op Francken is volgens Kuijpers niet terecht. In plaats van zijn stijl aan te passen moeten “de mensen […] eens nuchter zijn en lezen wat er staat”.

Verder beklemtoont Kuijpers dat Francken “om de haverklap een volle zaal met studenten of wie dan ook [heeft]. En dan gaat hij in dialoog. Je hebt dialoog nodig. Ik heb niemand nodig die net hetzelfde spreekt als ik. Je hebt iemand nodig die een dialoog kan uitlokken”.

Protest

De dialoog waar Francken volgens Kuijpers aan meewerkt, kan om de haverklap op protestmarsen en of verstoringen rekenen. In mei kon zelfs een lezing van de staatssecretaris aan de VUB niet doorgaan terwijl in diezelfde maand op het nippertje een lezing bij KVHV-Gent werd gevrijwaard van sabotage.

Twee weken geleden ging een lezing van de staatssecretaris in Leuven opnieuw gepaard met extreemlinks protest. Zo werden volgens een getuige verschillende studenten die de lezing wilden bijwonen bekogeld met blikken bier.

2 REACTIES

  1. Ik herinner me dat de 68-ers destijds onwaarschijnlijke rotzooi uitkraamden. Het werd hen allemaal toegestaan omwille van de vrijheid van meningsuiting. Een grondwettelijk recht. Nu de opvolgers van die 68-ers zelf aan de macht zijn, kan het ineens niet meer. Het zijn keiharde ideologen geworden.

  2. .Akkoord met Willy Kuypers. Dialoog en Links zijn als water en vuur. Net daarom dat Linkse militanten er alles aan doen om de communicatiekanalen tussen rechtse politici en studenten te verstoren. Vragen stellen mag. De orde verstoren om sprekers te verhinderen hun mening te ventileren is een politiek misdrijf tegen de vrije meningsuiting.

Comments are closed.