Morgen zal Filip Dewinter (Vlaams Belang), ter gelegenheid van de voorstelling van zijn nieuw boek, actie voeren aan de Grote Moskee in Brussel. Dewinter pleit ervoor een vrijheidscentrum te maken van de Grote Moskee. “Het probleem ligt niet bij één land, Saoedi-Arabië, of één strekking van de islam. Het probleem is de islam zelf”, aldus Dewinter.

Naar aanleiding van de aanslagen van 22 maart in de luchthaven van Zaventem kwam de Grote Moskee onder vuur te liggen. Op dit moment wordt de Grote Moskee in Brussel volledig gefinancierd door Saoedi-Arabië, dat de moskee in 1967 voor 99 jaar in bruikleen kreeg door koning Boudewijn. Door dat land worden er steeds imams met een wahabistische en salafistische leer aangesteld. In het rapport dat de commissie volgende week zal publiceren, wordt alvast erkend dat de Grote Moskee en kwalijke rol speelt in het verspreiden van het salafisme in ons land.

Recent kwam ook de imam van de Grote Moskee in opspraak. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) trok vorige week de verblijfsvergunning van de imam in“Er is een probleem met de Grote Moskee in Brussel. Iedereen weet dat. Ik heb beslist het verblijfsrecht van de imam in te trekken. We hebben duidelijke signalen gekregen dat het gaat om een salafistische man, heel geradicaliseerd, heel conservatief en gevaarlijk voor onze samenleving en onze nationale veiligheid”, aldus de staatssecretaris.

“Het probleem is de islam zelf”

Filip Dewinter, kamerlid voor Vlaams Belang, wil de Grote Moskee dan ook zo snel mogelijk sluiten en wilt het vervangen door een ‘vrijheidscentrum’ of museum over hoe onze vrije samenleving historisch is gegroeid, met speciale aandacht voor de islam. “Het probleem ligt niet bij één land, Saoedi-Arabië, of één strekking van de islam. Het probleem is de islam zelf”, aldus Dewinter. “De islam is een roofdier, dat achter de zwakke prooi gaat, en dat zijn wij. Daarom roep ik op tot een breuk met de islam”.

Morgen zal Dewinter actie voeren aan de Grote Moskee ter gelegenheid van de voorstelling van zijn nieuwe boek ‘Verzet! Verzetsgids tegen islamisering’. Dewinter zal daar verschillende jihadverzen uit de Koran scheuren. Het boek moet een concrete verzetsgids zijn tegen de islamisering van ons land en Europa en omvat onder andere actiemethodes, tips en voorbeelden betreffende het organiseren van het verzet tegen de islamisering van ons land.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

2 REACTIES

Comments are closed.