Spreek in Nederland binnenkort niet meer over het ministerie van Veiligheid en Justitie. Juister is om het te hebben over het ministerie van Justitie en Veiligheid. De regering-Rutte III gaat de namen van bepaalde ministeries aanpassen en heeft daar enkele miljoenen euro’s voor over. 

Het ministerie van Veiligheid en Justitie is niet het enige ministerie dat een naamsverandering zal ondergaan.

Kostenplaatje

Hoeveel de naamsveranderingen zullen kosten is niet volledig duidelijk. Wel weten we dat een naamsverandering in 2010 ongeveer anderhalf miljoen euro kostte. Toen werd het ministerie van Economische Zaken omgedoopt tot het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Een naamsverandering die twee jaar nadien werd teruggedraaid, wat opnieuw een vergelijkbare kost met zich mee bracht.

Wanneer de regering-Rutte III officieel van start gaat, zal het ministerie van Economische Zaken opnieuw van naam veranderen. Voortaan zal men het hebben over het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dit zal bijgevolg de derde naamsverandering in zeven jaar tijd zijn voor dit departement.

Een ministerie dat van naam verandert, brengt kosten met zich mee, zo blijkt dus ook uit het verleden. Vlaggen, visitekaartjes, bedrukte balpennen, naambordjes, e-mailadressen, … . Alles wat naar de oude naam verwijst kan niet meer worden gebruikt en kan bijgevolg de vuilnisbak in.

1 REACTIE