5 REACTIES

  1. Tussen 1936 en 1939 lieten GB en Frankrijk zonder verpinken de fascist generaal Franco de spaanse democratisch verkozen regering om zeep helpen. Anno 2017 ziet het er naar uit dat de neofascist Roja op zijn beurt de democratie in Catalonië en het zelfbeschikkingsrecht der volkeren met geweld mag neerslaan. Iets gehoord van Juncker, Merkel, Verhofstadt, Macron en andere vijanden van de natiestaten?

  2. Catalanen zijn niet op zoek naar onafhankelijkheid: ze willen zich losscheuren van Spanje om vervolgens een provincie te worden in een EU-wereldrijk. De manier waarop de Catalanen hun onafhankelijkheid willen bewerkstelligen, is bovendien niet rechtsgeldig. Ofwel kiezen ze voor een revolutionaire methodiek, ofwel zijn ze te kortzichtig om de consequenties van hun eigen daden te begrijpen.