The New York Times en CNN melden dat de oud-campagnemanager van huidig Donald president Donald Trump (Rep.), Paul Manafort, zich samen met zijn assistent Rick Gates moet aanmelden bij de federale autoriteiten. Er werd niet meegegeven waar ze exact van worden verdacht.

In het speciale onderzoek naar Russische inmenging in de verkiezingen door oud-FBI baas Rober Mueller werd Manafort onderzocht voor belastingfraude en witwassen. Ook zou hij niet vermeld hebben dat hij lobbyde voor de pro-Russische regering van de toenmalige Oekraïense president, Viktor Janoekovitsj. Nochtans is dat wettelijk wel vereist.

Dit vormt een belangrijke nieuwe fase in het onderzoek van Robert Mueller dat moet nagaan in welke mate er mogelijke samenwerking was tussen de Russische overheid en het campagneteam van Donald Trump. Tot op heden is er daar nog geen bewijs voor gegeven. Het onderzoek dat een erg breed mandaat kreeg, heeft ook de mogelijkheid om eventuele obstructie van justitie en financiële misdaden op te speuren. Manafort heeft altijd ontkend financiële misdrijven begaan te hebben.

Manafort, een door de wol geverfde Republikeinse partijstrateeg, was kort voorzitter van de verkiezingscampagne van Trump, maar werd ontslagen toen bleek dat hij niet al zijn betalingen uit Oekraïne had aangegeven.

Nadat de oproep werd uitgestuurd, melde Manafor zich meteen.

ADVERTENTIE