Andrej Babis, de man die met zijn partij ANO de Tsjechische verkiezingen overtuigend gewonnen heeft, heeft aangekondigd waar hij de focus op wil leggen met zijn beleid. “Een oplossing op het gebied van migratie en het gevecht tegen immigratie”, luidde het. Daarvoor wil hij eensgezinde bondgenoten vinden.

Zaterdag vonden in Tsjechië parlementsverkiezingen plaats. Antisysteempartijen kwamen als winnaar uit de bus en de traditionele partijen kregen flinke klappen. De sociaaldemocraten bijvoorbeeld, die in 2013 nog 20% van de stemmen haalden en de premier leverden, halen nu nog slechts 7%. De Piratenpartij en het rechtse SPD, gelieerd aan de PVV van Wilders en het FN van Le Pen, haalden beide uit het niets meer dan 10% van de stemmen. SPD wordt zo ook de tweede grootste partij.

“Gevecht tegen immigratie”

Grote overwinnaar van de verkiezingen is ongetwijfeld miljardair Andrej Babis. Met zijn partij ANO (Actie Ontevreden Burgers) haalde hij ruim 30% en laat hij alle andere partijen ver achter zich. In zijn overwinningstoespraak benadrukte Babis meteen wat voor hem van belang is. “Een oplossing op het gebied van migratie en het gevecht tegen immigratie”, luidde het.

Sebastian Kurz, die onlangs de verkiezingen in Oostenrijk won, kan daarin een belangrijke bondgenoot worden volgens Babis. Net zoals de Visegrád landen, die ervoor gekend staan een eurosceptisch en anti-immigratie beleid te voeren. Babis hoopt eensgezinde bondgenoten te vinden. “De Visegrád landen moeten nieuwe bondgenoten vinden. We hebben Oostenrijk nodig maar ook andere landen in de Balkan, of Slovenië, Kroatië of misschien nog anderen.”

https://twitter.com/RutgervdNoort/status/922154494321942528

Migratie en de EU waren belangrijke thema’s bij de verkiezingen in Tsjechië dit jaar. Het merendeel van de Tsjechen staat, net als de bevolking van de andere Oost-Europese landen, niet te springen om gedwongen migranten te hervestigen. Met Babis als premier lijkt daar geen verandering in te komen. Ook het invoeren van de euro zal onder Babis waarschijnlijk niet gebeuren.

6 REACTIES

  • Alex Dean heeft uren in de bosjes gewacht om fotograaf Jeroen Verstraete (39) te doden. Hij moest daarvoor zelfs een muur van 4 meter beklimmen. Dat bleek gisteren op de reconstructie. De bodybuilder toont vandaag hoe hij zijn ex Mailys (18) en haar grootouders vermoord heeft (Bron HLN be). Alex Daen een migrant of eentje van het “eigen volk”?

   • Daar zit nu juist de clou ; wij hebben genoeg aan onze eigen deliquenten zonder dat we er nog moeten invoeren. Die 7-8 % allochtonen en nieuwe belgen zijn goed voor 57 % van onze gevangenis populatie. Waar ze dan nog een speciale behandeling eisen. Halal en andere toestanden weet je wel… Dan hebben we het nog niet over de aangespoelde criminelen die onder de radar blijven of er met een enkelband of andere straf vanaf komen. A propos ; Dean lijkt me toch geen typisch Vlaamse naam.

   • Geen migranten in je land : geen verkrachtingen, geen moorden ,geen diefstallen, enkel rust en vrede (ferre). De ferre insinueert dat migranten betrokken zijn bij 100 % van de misdaden en u legt de lat op 57 %. We komen al dichter in de buurt van de realiteit.

  • Mijn hemeltje, dergelijke ongenuanceerde uitlatingen levert enkel maar voer voor de politiek-correctelingen.

   Om dus nogmaals een pleidooi te maken voor een beter gebruik van onze taal, stel het dan ten minste toch zoals het moet zijn. “… minder verkrachtingen, minder moorden, minder diefstallen.” En dat vele “minder” garandeerd natuurlijk geen “rust en vrede”, het gaat om zeer ernstige zaken, dus kunnen wij maar beter de nodige ernst bewaren.
   Niet dat de door u aangehaalde zaken onbelangrijk zouden zijn, maar u vergeet toch het allerbelangrijkste, namelijk dat we heel wat centen zouden kunnen uitsparen bij het stopzetten van de immigratievloed. Elke “erkende” zogenaamde vluchteling verkrijgt hier automatisch kost en inwoon, ocmw-uitkering, en eens de pensioengerechtigde leeftijd bereikt van het minimumpensioen van een werknemer. Veel meer dus dan de meeste zelfstandigen na een leven hard werken.
   Dit grapje kost ons de oren van het hoofd, en dat alleen is als reden reeds voldoende om een immigratiestop te eisen.