Bij een ontsnappingspoging in Nederland werden gisteren drie verdachten opgepakt. Een vierde verdachte werd neergeschoten en is overleden. De feiten speelden zich af in het Nederlandse Roosteren, vlakbij de Belgische grens. 

De politie heeft daarmee naar alle waarschijnlijkheid een ontsnappingspoging weten te voorkomen. Volgens de Nederlandse politie waren de vier mannen op weg om een zware crimineel uit de Amsterdamse onderwereld te helpen ontsnappen uit de gevangenis van Roermond.

Helikopter

Volgens de politie bestond het plan van de vier mannen erin om een helikopter te kapen. Op die manier wilden ze een Amsterdamse crimineel uit de gevangenis helpen. Na een wilde achtervolging werd een van de vier verdachten neergeschoten. De andere drie werden aangehouden. Eén van hen gooide tijdens de achtervolging een tas uit het raam waarin de politie een grote hoeveelheid aan materiaal voor automatische vuurwapens vond.

De drie personen die werden opgepakt zijn bij de Nederlandse justitie gekend omwille van hun banden met de Amsterdamse onderwereld. Het is echter niet duidelijk of er nog meerdere personen in het spel zijn. De politie is alvast op zoek naar andere verdachten.

De politie wilde niet kwijt wie de mannen uit de gevangenis wilden helpen. Meerdere bronnen gaan ervan uit dat het zou gaan om Benaouf A., een spilfiguur in een bendeoorlog in de criminele onderwereld van Amsterdam waarbij al vele doden vielen.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/