Op het eiland Gran Canaria zijn 4 Marokkaanse mannen gearresteerd nadat ze er vorig jaar een toeriste brutaal verkrachtten. Om de beurt gingen ze hun gang op de vrouw. Toen ook nog een vijfde man de vrouw wilde verkrachtten, kon de vrouw zich verweren en wegvluchten.

Gran Canaria, dat behoort tot Spanje en tot de eilandengroep van de Canarische Eilanden, is een populaire vakantiebestemming voor toeristen. Vorig jaar veranderde de vakantieperiode van een toeriste, van wie de naam en nationaliteit voor veiligheidsredenen niet vrijgegeven wordt, er echter tot een hel.

Om de beurt

Een vrouwelijke toeriste werd er slachtoffer van een brutale groepsverkrachting. Ze werd door een Marokkaanse man meegenomen naar de toiletten van een winkelcentrum, waarna de man zich seksueel opdrong aan haar. De vrouw zei de man meermaals dat ze geen interesse had en probeerde zich te verweren, maar daar trok de man zich niets van aan.

Nadat de man de toeriste verkracht had, kwamen er nog 3 extra vrienden ter plaatse. Ook zij besloten om de beurt de weerloze vrouw te verkrachten. Wanneer de 4 mannen allen om de beurt de vrouw hadden verkracht, lieten ze haar bewusteloos achter. Een uur later, toen de vrouw nog steeds op de grond lag in de toiletten, probeerde nog een vijfde man haar te verkrachten. Ze verzette zich, kon ontsnappen en ging naar de politie.

“Op de bewakingsbeelden is duidelijk te zien dat het slachtoffer, onder invloed van alcohol, eerst geïsoleerd werd door een van de mannen. Ondanks haar pogingen om hem duidelijk te maken dat ze geen seks wilde, drong hij zich aan haar op. Daarna kwamen er nog drie mannen bij die haar om de beurt verkrachtten. Ze lieten haar meer dan een uur liggen, tot de vijfde man kwam. Gelukkig kon ze toen ontsnappen”, aldus een woordvoerster van de politie.

Nu heeft de politie de 4 Marokkaanse mannen, allen tussen 26 en 32 jaar oud, opgespoord en gearresteerd. Enkele van de mannen zouden overigens illegaal in het land verblijven. “Ze worden verdacht van aanranding en seksueel misbruik in het winkelcentrum”, aldus een woordvoerster.