Omstreeks 13u45 hebben militairen een man neergeschoten die mensen aanviel met een mes in het station van Marseille. Minstens twee mensen kwamen daarbij om het leven. Ook de dader zou omgekomen zijn. De politie gaat uit van een terroristische daad.

“Twee mensen zijn overleden als gevolg van messteken”, zo verklaarde hoofd van de politie in de regio Rhone-Alpes Olivier-Pierre de Mazières tegenover persbureau AFP. Volgens ooggetuigen riep de aanvaller “Allahu Akbar” alvorens hij willekeurige voorbijganger begon te steken met een mes. Men gaat uit van een daad van terrorisme. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig en vraagt iedereen uit de buurt van het station te blijven. Het station zelf werd volledig ontruimd.

UPDATE 01/10/2017 – 21u: De slachtoffers van de mesaanval zijn twee vrouwen van respectievelijk 17 en 20 jaar oud. Het eerste slachtoffer werd de keel doorgesneden, het andere slachtoffer werd in haar buik gestoken. Bij een analyse van de vingerafdrukken van de dader, kwamen verschillende identiteiten naar boven. Het lijkt er dus op dat de man verschillende namen gebruikte. “Ik denk dat het een terreurdaad was, en degene die is gedood lijkt verschillende identiteiten gehad te hebben”, aldus burgemeester Jean-Claude Gaudin.

De Franse president Emmanuel Macron (En Marche!) laat weten “diep verontwaardigd” te zijn en sprak zijn afschuw uit over deze “barbaarse daad”. Hij deelt naar eigen zeggen de pijn van de nabestaanden en dierbaren van de slachtoffers. “Ik groet de militairen van Operatie Sentinel en de politieagenten die het hoofd koel hielden en efficiënt reageerden”, laat Macron weten op Twitter.

2 REACTIES