In Londen zijn vandaag 11 mensen gewond geraakt nadat een man met zijn auto inreed op voetgangers. Negen onder hen moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Niemand zou in levensgevaar zijn. De man werd aangehouden. De politie gaat niet uit van terrorisme maar van een verkeersongeluk

In de buurt van het Natuurhistorisch museum in Londen reed een man in op een groep voetgangers. De politie bevestigt dat er verschillende gewonden zijn. Eén van hen werd overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens lokale media zouden de meeste slachtoffers lichtgewond zijn. ‘Toen ik het museum verliet, zag ik een auto diagonaal de straat oversteken. Ik zag veel mensen wegrennen en ik zag ook enkele mensen op de grond liggen”, aldus een getuige. De dader werd gearresteerd.

De hulpdiensten en politie zijn massaal aanwezig en vragen iedereen uit de buurt te blijven. Het museum werd geëvacueerd. Over de motieven van de daders is nog niets bekend. De politie onderzoekt de zaak vooralsnog niet als een terroristische aanslag maar als een ongeluk.

UPDATE 07/10/2017 – 20u00: De politie heeft bevestigd dat het om een verkeersongeluk gaat en er dus geen sprake is van terrorisme. Er raakten 11 mensen gewond, 9 van hen moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Niemand zou zwaargewond zijn.

ADVERTENTIE