Een studente van 24 uit Le Mans (Frankrijk), is dood teruggevonden op haar kot in Luik. Het is duidelijk dat het om een moord gaat. Een verdachte is aangehouden: haar buurman van 54 jaar oud. De man werd eerder al veroordeeld en stond onder elektronisch toezicht, dat wil zeggen, hij droeg een enkelband.

De jonge vrouw zat in haar vierde jaar dierengeneeskunde en liep college op de universiteit van Luik. Toen ze niet kwam opdagen tijdens een van de lessen, alarmeerde een bezorgde vriendin een gemeenschappelijke kennis. Wanneer die op het kot van de studente ging gaan kijken, trof ze er het lichaam aan van de vermoorde vrouw. Ze werd in de borst gestoken en gewurgd. De deur van het kot was niet geforceerd, hetgeen impliceert dat er geen inbraak of gewelddadige overval plaats vond.

Buurman veroordeeld voor verkrachting, maar mocht thuis blijven

Gisteren liet de onderzoeksrechter een verdachte aanhouden. Het gaat om de 54-jarige buurman, Patrick V.. Aanvankelijk ontkende de man, maar toen hij echter geconfronteerd werd met moeilijk verklaarbare feiten door de ondervragers viel de man door de mand en bekende hij. Zo vonden de speurders een kous met bloed in de vuilbak van de man. Ook in zijn woonst kon men bloedsporen vinden.

De man is geen onbekende voor het gerecht en was een geregistreerde recidivist. In 2004 kreeg hij reeds drie jaar celstraf wegens verkrachting van een minderjarige. In 2006 krijg hij een tweede veroordeling voor hetzelfde misdrijf, dit maal goed voor zes jaar celstraf. De verdachte werd in 2015 vrijgelaten en stond onder elektronisch toezicht.

Opvallend: het parket van Luik geeft mee dat de dode studente niet seksueel misbruikt werd. Voorlopig is het nog raden naar de motieven van de moordenaar. Echter, de studente had wel al klacht ingediend tegen de man. Zo was de man al eens compleet naakt voor haar deur komen te staan.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

2 REACTIES

Comments are closed.