Tanya Hoogwerf, kopstuk van de politieke partij Leefbaar Rotterdam, is van mening dat de islamitische universiteit in de stad moet verdwijnen. Het Rotterdamse gemeenteraadslid heeft daarover schriftelijke vragen ingediend.

Hoogwerf vindt dat de Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR) moet sluiten nadat ze een internationaal onderzoek over de universiteit kon inkijken.

Internationaal onderzoek

Het onderzoek toont aan dat meerdere Nederlandse jihadisten les gevolgd hebben aan de betreffende universiteit. Men heeft daarbij onderzoek gedaan naar de thuissituatie van jihadisten en het onderzoek brengt op deze manier hun achtergronden in beeld.

Al snel bleek dat niet enkel lijnen te trekken waren tussen de thuissituaties van de jihadisten. Ook in hun studies bleek een rode draad te zitten. Drie van de onderzochte personen studeerden aan de Islamitische Universiteit in Rotterdam, twee anderen meldden er zich aan maar werden niet toegelaten.

“Druppel in de tolerantie-emmer”

Dit onderzoek bevestigt de overtuiging van Hoogwerf dat er op de betreffende universiteit verkeerde zaken gebeuren. “Dit is de welbekende druppel in de tolerantie-emmer. De school moet dan ook per direct toe”, stelt Hoogwerf.

Hoogwerf diende reeds schriftelijke vragen in, die mede ondertekend werden door de lokale VVD-fractie. Het stadsbestuur heeft echter niet de bevoegdheid om de universiteit te sluiten. Hoogwerf pleit dan ook voor een ingrijpen vanuit een hoger niveau.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/