Koen Metsu (N-VA), voorzitter van de commissie terreurbestrijding, sprak op het forum ‘Financing Terrorist Groups in Europe: Purposes, Results and Future’ in Madrid over de rol die Qatar speelt in het financieren en ondersteunen van de Moslimbroederschap in Europa.

Op het forum werd stilgestaan bij het toenemende inzicht in Europa over de doelen van islamistische groeperingen, om de moslimgemeenschappen in Europa te controleren en hen te gebruiken voor hun eigen politieke doeleinden. Volgens de deelnemers moeten de organisaties aangepakt worden door hun financiering te viseren. Veel van de extremistische organisaties overleven op donaties van het buitenland.

Rol Qatar

Volgens Metsu is een discussie over de financiering van terroristische organisaties niet redelijk als daarbij niet de rol wordt onderzocht die Qatar speelt in het financieren van organisaties die aan de Moslimbroederschap gelieerd zijn. Eerder deze maand berichtte SCEPTR over een rapport, opgesteld door onderzoeker Steven Merley, dat de Moslimbroederschap in België in kaart bracht. Dat rapport werd ook aan Koen Metsu overhandigd.

“De wereld is een stadium binnengetreden van goedkoop terrorisme, waarbij eender wie een keukenmes kan vast krijgen om domme daden mee te begaan”, zegt Metsu.Het probleem van financiering beperkt zich niet langer tot deze extremistische daden, maar strekt zich ook uit naar het financieren van extremistische ideeën. Dat is het gevecht dat we moeten winnen.”

Metsu zegt verder dat Doha probeert “de Moslimbroederschap in Europa te gebruikt als zijn eigen drukkingsgroep om zijn macht en invloed onder de Arabische en moslimgemeenschappen te versterken en om beleidsmakers in politieke en academische kringen te beïnvloeden. De Qatar charity is een van de hoofdsponsors van islamitische organisaties in Europa, zij doneren geld aan 60% van de islamitische instellingen, waaronder liefdadigheidsorganisaties, koranscholen en moskeeën.”

“Terrorisme begon met de opkomst van de Moslimbroederschap”

Een andere aanwezige op het forum was het Franse parlementslid Jacques Myard (LR), hij liet geen twijfel verstaan over de rol van de Moslimbroederschap in het ontstaan van islamitisch terrorisme. “Terrorisme begon met de opkomst van de Moslimbroederschap in Egypte”, klinkt het.

Karim Ifrak, medeoprichter van de Federatie van Republikeinse Moslims in Frankrijk, zegt dat bepaalde golflanden eindelijk inzien dat “door extremistische islamisten te ondersteunen, zij zich in feite op het verkeerde pad bevonden. Qatar bevindt zich niet tot die landen [die tot dit inzicht zijn gekomen]. Het land blijft Yusuf al-Qaradawi beschermen het blijft geld sturen naar de Moslimbroeders.”

1 REACTIE

 1. Morsi,die de leider was van de intussen verboden Moslimbroederschap, was in 2011 de
  eerst verkozen president in Egypte. Het leger zette hem in 2013 af. De ex-president stond samen met tien andere beschuldigden terecht omdat hij documenten over de nationale veiligheid zou gelekt hebben aan Qatar. De AKP partij van erdogan (Afzetting leger
  mislukt) in Turkije zijn moslimbroeders die de rebellen beweging in Syrië steunen samen met Qatar. Moslimbroeders zijn soennieten die het islamisme aanhangen en de wereld willen onderwerpen aan de islam. Vergeet de democratie in deze landen (buiten de prille democratie in Tunesië) die de islamitische wet of de sharia hebben of willen. Syrië is volgens de grondwet van 2012 een seculiere democratische staat. De Arabische Republiek Syrië maakte deel uit van
  de Federatie van Arabische Republieken en van het “Arabisch Vaderland”. Vrijheid van meningsuiting, van godsdienst en persoonlijke vrijheid waren in de grondwet gegarandeerd. Nu
  strijden NAVO – moslimbroeders (rebellen) – Soennieten – Hamas – Qatar/Turkije tegen (Asad) alawieten – sjiieten – hezbollah – Iran en Rusland. Stop die waanzin . Volgens pater Pater Daniel Maes is de radicale Islam een veel groter gevaar dan Rusland en is de berichtgeving van Syrië de grootste medialeugen van deze tijd. Zie hierover een debat met Pater Daniel Maes.

  https://www.youtube.com/watch?v=mc1DdYmkwng&feature=youtu.be