Zaterdag kwamen honderdduizenden Polen samen voor een enorme demonstratie ter herdenking van de Slag bij Lepanto, waar “de christelijke vloot de vloot van de moslims wist te verslagen en zo Europa redde van islamisering”. Volgens velen een signaal van steun van de Poolse burgers aan de Poolse overheid dat een streng migratiebeleid voert.

Traditioneel herdenkt men in Polen op 7 oktober de overwinning in de Slag bij Lepanto in 1571 waar “de christelijke vloot de vloot van de moslims wist te verslagen en zo Europa redde van islamisering”. De Slag bij Lepanto was een strijd tussen het christelijke Europa en het islamitische Ottomaanse rijk over de beheersing van het oostelijke Middellandse Zeegebied.

“Islam wil Europa vernietigen”

Tienduizenden Polen kwamen zaterdag naar aanleiding van deze herdenking samen voor een enorme demonstratie langs de Poolse grens. Meer dan 300 kerken namen deel aan de georganiseerde demonstratie en er werden meer dan 4.000 zogenaamde bidplaatsen opgesteld waar mensen samen konden bidden. “We komen naar de grens van Polen om te bidden voor Polen en voor de hele wereld”, aldus een vrouw. “We willen het katholieke geloof verderzetten en onze kinderen veilig houden.” 

“Laten we bidden voor de landen van Europa en de rest van de wereld dat ze begrijpen dat we moeten terugkeren naar de christelijke wortels van de Europese cultuur als we willen dat Europa Europa blijft”, aldus een Poolse aartsbisschop. “Vandaag worden we overspoeld door de islam en we zijn er bang van.” Bij de deelnemers is dezelfde angst te horen. “Islam wil Europa vernietigen. Ze willen dat we het Christendom de rug toekeren”, luidt het.

Velen zien de massale bijeenkomst van zaterdag als een signaal van de bevolking dat men het migratiebeleid van de regering steunt. Polen, Tsjechië en Hongarije weigerden in het verleden consequent de gedwongen vluchtelingenopname die werd opgelegd door de Europese Commissie. Ook na juridische dreigementen van de Europese Commissie hielden de landen voet bij stuk. Polen en Hongarije beloofden elkaar zelfs hun veto te gebruiken indien er gestemd moet worden voor eventuele sancties jegens de landen.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

12 REACTIES

  1. Leve Polen. Zo’n betoging zou in België en Vlaanderen verboden worden en de manifestanten in Antwerpen met een gasboete gesanctioneerd worden.

  2. Toch nog enkele landen die het gezond verstand bewaren en niet meelopen in de mars der dwaasheid die de rest van de EU in zijn greep heeft.

  3. Onzin. Ten eerste was de actie ‘Różaniec do Granic’ geen demonstratie, maar een gebed ter eer van Maria, die vroeger officieël tot ‘de koningin’ van Polen werd gekroond en dat is nu nog steeds zo. Het heeft niks met, Islam, Turken of imigranten te maken. En die foto die je op de achtergrond hebt gebruikt met die polen met wit-rode mutsen is van de viering van onafhankelijkheid. Het is moeilijk om dingen over Polen te zeggen als je geen Pool bent, want de poolse politiek is een groot circus en die kan je moeilijk begrijpen als buitenlander.

  4. Europa is verkwanseld,……ik blijf echter weigeren om ooit moslim te worden!!!! Mensen die moslim willen worden, moeten verhuizen naar een moslim land!!!!!

  5. De west Europese landen, zouden zich aan moeten sluiten bij de Russische Federatie!!! Vladimir Poetin onze president???? DA!!!!

Comments are closed.