Extreemlinks geweld verstoort Duitse boekenbeurs

4
2432

De Frankfurter Buchmesse is de grootste boekenbeurs ter wereld. Jaarlijks bezoeken bijna 300.000 mensen deze 5-daagse culturele manifestatie met bijna 7.000 standhouders. Dit jaar was de nieuw-rechtse uitgeverij Antaios ook aanwezig op de Duitse boekenbeurs. Deze uitgeverij werd in 2000 opgericht door Götz Kubischek (°1970), een Duitse nieuw-rechtse publicist.

De voorbije dagen kwam het herhaaldelijk tot incidenten rond de stand van uitgeverij Antaios. Al op de eerste dag van de Franfurter Buchmesse werden de boeken op de stand van Antaois beschadigd.

Aan de stand van deze uitgeverij werd zelfs gedemonstreerd door mensen die het oneens waren met de titels die Antaois tentoon stelde.

Maar hier bleef het niet bij. Vrijdag werd zelfs de hele boekenstand leeggeroofd van een gelijkgezinde uitgeverij, genaamd ‘Manuscriptum’. Toen zaterdag een discussie met onder meer Björn Höcke van de Alternative für Deutschland (AfD) georganiseerd werd, doken plots linksextremisten op die dit met geweld wilden verhinderen. Het kwam tot een handgemeen en de politie diende tussen te komen om de orde te herstellen. De organisatoren van de Frankfurter Buchmesse veroordelen ondertussen de incidenten.

Van 29 oktober tot 12 november vindt in Antwerpen de jaarlijkse boekenbeurs plaats. Door een rechterlijke uitspraak zullen de politici van Vlaams Belang voor het eerst hun boeken hier aan het publiek kunnen voorstellen. Partijvoorzitter Tom Van Grieken treedt op 11 november in debat met de Nederlandse publicist Joost Niemöller onder de titel ‘Immigratie, feiten en taboes’.

4 REACTIES

  1. Natuurlijk doet extreemlinks dat, want volgens de Kramski-doctrine die deze cultuurmarxisten blind volgen kan en mag er geen rechtse cultuur bestaan. Knut Hamsun, Celine, Ezra Pound, die kunnen ze natuurlijk niet negeren hoe graag ze dat ook zouden willen, maar verder zijn schrijvers als Raspail en Obertone voor hen non-personen.