Dylan Vandersnickt (24), de voormalige ondervoorzitter van Jong N-VA, is dood aangetroffen. Vandersnickt kwam in mei onder vuur te liggen nadat hij een ‘meme’ had gepost met het gezicht van een linkse activiste die verkracht werd door een migrant. De meme alludeerde op het seksueel geweld door migranten in Keulen en Aken op de oudejaarsnacht van 2015-’16. Het lijkt erop dat Vandersnickt zichzelf van het leven heeft ontnomen.

Zaterdagavond is Dylan Vandersnickt dood aangetroffen. Vandersnickt liet geen reden achter waarom hij zichzelf van het leven ontnam. Tijdens zijn politieke loopbaan bij N-VA, die in totaal 8 jaar in beslag nam, verdedigde hij in de media onder meer het N-VA-standpunt om de stemplicht vanaf 18 jaar te behouden (in plaats van uit te breiden naar 16 jaar).

Stemrecht op 16: interview met Dylan Vandersnickt op MNM

Gisterenavond was onze ondervoorzitter Dylan Vandersnickt te gast bij radiozender MNM.be om te praten over stemrecht op 16 jaar samen met Jihad Van Puymbroeck van de Vlaamse Jeugdraad. Herbeluister hier het volledige interview op Generation M met Karolien Debecker!

Publiée par Jong N-VA sur mercredi 1 mars 2017

Vandersnickt onder vuur

Maar Dylan Vandersnickt werd vooral bekend door het ‘cartoon-debacle’ van afgelopen lente. In mei postte Vandersnickt namelijk een controversiële ‘meme’ (een ironiserende internetprent die steeds met variaties hergebruikt wordt). Hierbij worden twee linkse activisten (Naomi Stocker en Yassine Boubout) afgebeeld als slachtoffers van de asielcrisis en het ‘wir schaffen das’-beleid van Duits bondskanselier Angela Merkel (CDU). Op de meme die Vandersnickt postte is te zien hoe een kikker (‘Pepe the frog’) verkleed als een Arabische migrant een blond meisje met het gezicht van Naomi Stocker verkracht. De meme kwam er in reactie op het afgelasten van een lezing met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) aan de VUB. De annulering van de lezing had zijn oorzaak in het afsluiten van de de zaal door enkele tientallen linkse activisten waarbij ook de afgebeelde activisten betrokken waren.

Vandersnickt kwam een week lang in een mediastorm terecht waarin hij hard werd aangepakt en beschuldigd werd van het aanzetten tot haat en (seksueel) geweld. Vandersnickt stapte tijdens de mediastorm op eigen initiatief op als Jong N-VA-ondervoorzitter, maar werd hierna alsnog uit de partij gezet.

“Ik geef toe dat het gebruik van de gezichten veel te persoonlijk was, dat was een fout. Ik heb mijn verontschuldigingen aangeboden aan de twee personen, maar men heeft rond de hele zaak te veel spel gemaakt”, zei Vandersnickt nog op het VRT-programma De Afspraak eind mei. Maar: “Het gaat maar om een prent, laten we dat in perspectief plaatsen”.

Dylan Vandersnickt heeft geen spijt van zijn facebookpost waarin de executie van Yassine Boubout en de verkrachting van Naomi Stocker worden afgebeeld. Dat zei de ex-ondervoorzitter van Jong N-VA vanavond in De Afspraak. Bekijk het hele gesprek: http://cnv.as/2rLSWJx.

Publiée par De Afspraak sur lundi 22 mai 2017

Schild en Vrienden

In de uitzending van De Afspraak zei Vandersnickt opgelucht te zijn over het einde van zijn politieke loopbaan bij N-VA en uit te kijken naar een nieuw project, buiten de partijpolitiek. Hij leek deze belofte na te komen door zich te engageren in de nieuwbakken Vlaams-nationalistische middenveldorganisatie ‘Schild & Vrienden’. Die organisatie startte oorspronkelijk als een Facebookgroep, maar groeide sinds kort uit tot een echte ledenorganisatie. De organisatie liet zich onder meer al opmerken door in te staan voor de veiligheid op een lezing door Francken aan de KU Leuven.

Dries Van Langenhove, oprichter van Schild & Vrienden, zegt geschokt te zijn door het heengaan van Vandersnickt: “Schild & Vrienden is een steunpilaar kwijt, maar de idealen van Dylan leven voort. Wij gaan door, meer vastberaden dan ooit”, aldus Van Langenhove. “Dylan werd de laatste tijd door de media onterecht afgeschilderd als een slechte mens omdat hij de gevolgen van een desastreus migratiebeleid pijnlijk blootlegde. In realiteit was Dylan een prachtig persoon met het hart op de juiste plaats”.

Wie zelf vragen heeft over zelfmoord kan gratis bellen naar de zelfmoordlijn via het nummer 1813. Mailen of chatten is mogelijk op de website zelfmoordlijn1813.be.

Dylan werd de laatste tijd door de media onterecht afgeschilderd als een slechte mens omdat hij de gevolgen van een…

Publiée par Schild & Vrienden sur dimanche 8 octobre 2017