Duits minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière (CDU), heeft een voorstel gelanceerd om islamitische feestdagen in te voeren in Duitsland. Hij werd echter snel teruggefloten door andere Duitse christendemocraten. De Duitse sociaaldemocraten staan wel open voor het voorstel.

Thomas de Maizière is sinds december 2013 minister van Binnenlandse Zaken in Duitsland. Tijdens een campagnebijeenkomst van de Duitse christendemocraten, naar aanleiding van de aankomende verkiezingen in de Duitse deelstaat Nedersaksen, lanceerde de minister een voorstel omtrent de invoering van officiële islamitische feestdagen. Het aantal moslims in Duitsland zou ongeveer 4,5 miljoen bedragen.

“Ik ben bereid te praten over het introduceren van officiële feestdagen voor moslims”, luidde het. “Op plaatsen waar er vele moslims wonen moeten we toch kunnen denken over het invoeren van een officiële islamitische feestdag?” Volgens de Maizière zouden de Duitse autoriteiten dat overigens “gemakkelijk kunnen doen”.

CDU, AfD en SPD reageren

De reacties op het voorstel van de Maizière zijn verdeeld. Binnen de CDU kreeg het voorstel weinig bijval. “Onze christelijke traditie staat niet ter discussie”, aldus Alexander Dobrindt van de CDU. “De introductie van islamitische feestdagen in Duitsland is niet aan de orde.” Bern Althusmann trad hem hierin bij. “Feestdagen hebben een lange traditie in Duitsland. Ik zie geen reden voor een verandering van het huidige systeem. Ik denk niet dat een discussie omtrent religieuze feestdagen geschikt is tijdens de verkiezingscampagne.”

Het rechtse Alternative für Deutschland reageerde woedend op het voorstel van de Maizière. “De CDU wil islamitische feestdagen. Dat is het verschil met AfD. Wij zeggen NEE NEE NEE daarop.” De sociaaldemocraten (SPD) daarentegen staan wel open voor het voorstel. “Ik vind dat een goed idee”, aldus Sawsan Chebli van de SPD. Ook Martin Schulz, voorzitter van de SPD en voormalig voorzitter van het Europees Parlement, is wel te vinden voor het idee. “We moeten nadenken over dit voorstel.” Hij voegde er ook nog aan toe dat hij de reacties van de partijgenoten van de Maizière betreurde.

De raad voor moslims in Duitsland reageerde tevreden over het voorstel van de Maizière en over de reactie van de SPD. Volgens Aiman Mazyek, voorzitter van de raad, zou een officiële islamitische feestdag immers de integratie van moslims bevorderen en zou het zorgen voor “wederzijds begrip en een goede en vriendelijke samenleving waarbij twee culturen naast elkaar leven”.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

29 REACTIES

 1. De politici hier in Europa zijn bezig met de eigen bevolking te verkopen aan de Islam, En hebben wij mede zeggenschap daar over?: NEE, totaal niet, En nu?.

 2. Waarmede eens te meer bevestigd wordt dat alles wat zich onder onder de vlag “Christen-democratie” bevindt een onsamend hangend allegaartje van duistere origine is. Waarbij dan wel het motto “Eigen volk kan opdonderen” steeds maar luider begint te klinken.
  A proposito, den Herrn Schulze is geen voorzitter van het Europese parlement. Hij is het geweest tot zes maanden geleden, en zal het nooit meer worden. Die zekerheid hebben we dan toch dank zij de neergang van de kameradenpartijen op alle fronten.

  Toch maar wat beter de politieke gebeurtenissen volgen, Tom.

 3. Duits minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière (CDU), heeft een voorstel gelanceerd om islamitische feestdagen in te voeren in Duitsland (texto). Het idee druist in tegen het principe van de scheiding van kerk en staat. Maar die scheiding is niet altijd de regel in België. Katholieke (christelijke) feestdagen op de kalender plaatsen met uitsluiting van Joodse en islamitische feestdagen heet discriminatie en is niet meer van deze tijd. Diversiteit oblige.

  • FOERT, Maes Pils, ONS Vlaanderen in ONS Fort Europa voor ONS Eigen Volk en later als legaat aan ONZE telgen ! Laat u desgewenst ook besnijden met een cirkelzaag en vreet voortaan ook vlees van meedogeloos halal of kosher geslacht vlees van in hun eigen bloed gestikt vee, dat bloedloos-droog in de vitrine ligt te apegapen !

 4. Naast elkaar leven, inderdaad. De linkerzijde is bezig apartheid te creëren. Onze samenleving heeft nooit apartheid gekend. Echter door hun bewuste acties, vandaag wel.

 5. In de stad Antwerpen leven meer dan 100 verschillende nationaliteiten naast elkaar. Ziehier het standpunt van N-VA en de Vlaamse regering: “Vlaams minister-president Geert Bourgeois mengt zich in het integratiedebat. In een interview met Knack laat de N-VA’er verstaan dat autochtoon Vlaanderen ook in eigen boezem moet durven kijken. “We moeten ons afvragen of we geen tandje moeten bijsteken”, aldus Bourgeois. “Integratie is een wederkerig verhaal. Het is zij én wij. Wij moeten van onze kant ook meer inspanningen leveren.” Jawel, u leest het goed, “integratie is een wederkerig verhaal”, dixit N-VA. Dus ook voor de N-VA hardliners !

  • Moeten wij ons eerst niet eens afvragen: wat komen zij hier doen, hebben wij hen nodig, wie heeft dit echt gewild, wat draagt deze immigratie bij voor het welzijn van ons en van hen? En hoe ziet de toekomst eruit, samen met hen? Een verstandige analyse graag, geen emotie!

   • Iedereen mag zijn eigen mening hebben, mijnheer of mevrouw Maes, maar je zou jezelf beter eerst goed informeren over een materie vooraleer je je mening in het openbaar ventileert.Je zou dan snel te weten komen dat onze Belgische regeringen al lang hun soevereiniteit over deze en nog talrijke andere materies verloren hebben. Op ondemocratische wijze, overigens.

   • Stop met uitvluchten te zoeken telkenmale N-VA rond de pot draait. Het was toch Bart De Wever die de akkoorden van Geneve voorbijgestreefd verklaarde. Waar wacht de leider van de grootste Belgische regeringspartij op om politieke initiatieven te nemen binnen de regering en de diplomatie? Wijlen premier Guy Verhofstadt (OVLD) durfde tenminste aan de druk van president G.W. Bush weerstaan om Belgische militairen naar Irak te sturen. Kunnen we niet zeggen van N-VA > zie Irak en Syrië. Idem dito met de huidige asielpolitiek waar de MR en CD&V de regie bepalen.

   • Je geeft nog steeds blijk van hetzelfde gebrek aan inzicht,mijnheer Maes.
    Maar blijkbaar word je er niet door afgeremd.
    Weet je wel wat soevereiniteit betekent?

 6. Ik begin toch stilaan de overtuiging te krijgen dat het niet zozeer de gemiddelde moslim is, de extremistische even ter zijde gelaten, die het probleem is, maar de collaborateur/gutmensch/fellow traveller, doorgaans van christelijk, rood of groen signatuur die blijkbaar niet snel genoeg zijn culturele en geschiedkundige achtergrond en cultuur wil offeren op het altaar van, wel ja, van wat eigenlijk? Waarom willen deze volks- en cultuurverraders zich gaan onderwerpen aan een ronduit achterlijke levensbeschouwing en cultuur, hoewel, nee, die was ook de onze, 60 jaar geleden was het bij ons op een paar belangrijke punten na dezelfde achterlijkheid die de toon voerde. Nee, het gaat over tradities en ja, achterlijke mentaliteiten die massaal werden ingevoerd. De nood die deze collaborateurs (sorry het moet gezegd, collabo’s zijn het) voelen en de welwillendheid om dit soort achterlijkheid en de bijhorende agressie, corruptie en hypocrisie met open armen te ontvangen is nauwelijks te vatten. Dit kan alleen maar iets seksueels zijn, iets met zelfkastijding en schaamte en zo, bah. Wat een zieke, zieke wereldvisie. Wat een toekomst hebben deze schadelijke mensen voor ogen? Gaan we ze echt laten doen?

 7. Dat dit voorstel van een Duitser komt, verwondert me niet. Indertijd waren de nazi’s al goede maatjes met de islamieten, er bestonden zelfs twee SS-divisies van moslims. Dit voorstel past tevens in het Kalergi-plan, dat een centraal bestuurde unie nastreeft , net zoals Vrhfstdt nu. Om dit plan te bereiken dienen de diverse culturen en volkeren te versmelten door rassenvermenging. De mohammedaanse ideologie is daar een goed vehikel voor.

Comments are closed.