Gisterennamiddag heeft de Antwerpse politie in de Kroonstraat in Borgerhout een Marokkaanse trouwstoet klemgereden. De stoet bestond voornamelijk uit luxewagens met Belgische en Duitse nummerplaten en er werd met Marokkaanse vlaggen gezwaaid.

In de buurt van de Turnhoutsebaan zorgde de colonne voor veel overlast. De wagens in de Marokkaanse trouwstoet reden met onaangepaste snelheid, toeterden en reden over de voetpaden. Daarnaast kreeg de politie ook meldingen dat de straat en kruispunten geblokkeerd werden door de inzittenden en dat zij op de openbare weg stonden te dansen. Ook zouden de luxewagens aan het ‘driften’ zijn en durfden voetgangers niet oversteken door het roekeloze gedrag van de colonne.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

“Eén persoon opgepakt, één nog voortvluvhtig”

De politie en andere hulpdiensten kregen daarop heel wat verontwaardigde oproepen van mensen. Daarop kwam de politie massaal ter plaatse. Ook werden er agenten op motor en snelleresponsteams ingezet. “Zo’n gedrag is onverantwoord in het verkeer”, klinkt het bij de Antwerpse politie.

“Er zijn een aantal ploegen aangestuurd om in gesprek te gaan met de bestuurder in de trouwstoet, maar de groep gaf geen gevolg aan de vraag van de politie om zich verantwoordelijk te gedragen in het verkeer. Daarop zijn alle betrokkenen gecontroleerd. Er is een iemand uit de groep meegenomen naar het cellencomplex. Van een andere bestuurder weten we dat hij reed zonder rijbewijs. Tegen hem liep nog een bevel tot gevangenneming”, klinkt het verder.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken