Gisterennamiddag heeft de Antwerpse politie in de Kroonstraat in Borgerhout een Marokkaanse trouwstoet klemgereden. De stoet bestond voornamelijk uit luxewagens met Belgische en Duitse nummerplaten en er werd met Marokkaanse vlaggen gezwaaid.

In de buurt van de Turnhoutsebaan zorgde de colonne voor veel overlast. De wagens in de Marokkaanse trouwstoet reden met onaangepaste snelheid, toeterden en reden over de voetpaden. Daarnaast kreeg de politie ook meldingen dat de straat en kruispunten geblokkeerd werden door de inzittenden en dat zij op de openbare weg stonden te dansen. Ook zouden de luxewagens aan het ‘driften’ zijn en durfden voetgangers niet oversteken door het roekeloze gedrag van de colonne.

“Eén persoon opgepakt, één nog voortvluvhtig”

De politie en andere hulpdiensten kregen daarop heel wat verontwaardigde oproepen van mensen. Daarop kwam de politie massaal ter plaatse. Ook werden er agenten op motor en snelleresponsteams ingezet. “Zo’n gedrag is onverantwoord in het verkeer”, klinkt het bij de Antwerpse politie.

“Er zijn een aantal ploegen aangestuurd om in gesprek te gaan met de bestuurder in de trouwstoet, maar de groep gaf geen gevolg aan de vraag van de politie om zich verantwoordelijk te gedragen in het verkeer. Daarop zijn alle betrokkenen gecontroleerd. Er is een iemand uit de groep meegenomen naar het cellencomplex. Van een andere bestuurder weten we dat hij reed zonder rijbewijs. Tegen hem liep nog een bevel tot gevangenneming”, klinkt het verder.

24 REACTIES

   • Voor Brussel is het te laat. Het is er te ver gevorderd en het bestuur staat aan hun kant. Voor Vlaanderen is er nog hoop. Het platteland is nooit gevolgd en ook in de Vlaamse steden is er aanzienlijk weerwerk. Onze cultuur heeft in het verleden te hard moeten vechten om te blijven bestaan, om dit nu zomaar prijs te geven. Deze factor is niet Brussel en Wallonië aanwezig. Op een vreemde manier werd de vroeger taal- en cultuuronderdrukking de kracht van vandaag. Ondertussen blijft Wallonië achter en Brussel radicaliseert. België valt uiteen.

 1. Ik vermoed dat de politie te weinig verbindend is opgetreden. Als ik de “Samen” mentaliteit kan volgen, dan had de politie deze feestende elite moeten escorteren, de weg vrij maken zodat ze met hun snelle auto’s de nodige plaats hadden om te driften en de bestuurde dewelke geen rijbewijs had direct een, door de maatschappij gesponsord, rijbewijs moeten overhandigen zodat hij verder legitiem kon verder rijden.
  Stoute politie en dit allemaal de schuld van BDW.

  • Maes….nie zeveren hé man !!! Het gemeentebestuur in Borgerhout bestaat uit een coalitie van Groen, sPa, PvDA en een ex CD&V medewerkster. Het is door de bepampering door deze coalitie dat zulke zaken schering en inslag zijn in Borgerhout. Uw aversie van alles wat nog maar ruikt naar N-VA begint wel extremistische trekjes te krijgen. Ik raad je aan om toch maar eens naar een psychiater te gaan om u te laten helpen.

   • Ik zie dat u een expert bent in materie als lokaal bestuur. Volgens uw info zetelt er een gemeentebestuur in Borgerhout. Indien dat zo is, wie is dan de burgemeester van Borgerhout? Volgens mijn bronnen heeft Borgerhout een districtsraad, en geen gemeentebestuur, die bevoegd is over materies van algemeen belang die werden overgedragen door de gemeenteraad van Antwerpen. De bevoegdheden van de burgemeester inzake politieaangelegenheden komen echter niet in aanmerking voor overdracht aan de voorzitter van het districtsbestuur […]. Naast deze overgedragen bevoegdheden beschikt de districtsraad over een algemene adviesbevoegdheid[…] voor alle aangelegenheden die betrekking hebben op het district. Einde citaat. De burgemeester van Antwerpen, in casus Bart De Wever, blijft bevoegd en verantwoordelijk (sic) voor de politie en de openbare ordehandhaving.

   • Op woorden vitten, alias mierenneukerij, flauw man, bijzonder flauw.
    Overigens, net zoals de Wemmelse burgemeester heeft die van Antwerpen opgetreden NADAT de feiten zich hadden voorgedaan, ergo, noch de Wemmelse noch de Antwerpse burgemeester valt iets te verwijten.

   • U noemt de verantwoordelijkheid van BDW mbt politie en ordehandhaving een “sic” gegeven. Wel ik vind het zelfs nog erger dan “sic” dat u iemand persoonlijk aanvalt die het geweld in de stad waar hij/zij burgemeester is tracht te garanderen. Ik vind het erger dan “sic” dat er PoCo’s zijn die betogen tegen de politie en de agressors in bescherming nemen ook nadat het gerecht duidelijk aangeeft dat de politie niet in de fout ging. Conclusie van het verhaal……u bent een zeer “sic” persoon.

   • Tsja, en ter herinnering, in Gent zegt men “Zot zijn doe gien ziere”. En voor sommigen heeft dat als gevolg dat ze slapen, opstaan, eten, drinken, kakken en plassen al denkend aan de nva in het algemeen en BdW in het bijzonder. Mijns inziens best wel een vreselijke aandoening. Een aandoening die blijkbaar quasi endemisch is geworden in de linkse kringen. Wat derhalve bij mij de vraag doet oprijzen in hoeverre onze vriend Maes wel degelijk de stoere rechtse bink zou zijn waarvoor hij zich pleegt uit te geven.
    Overigens toch maar een kleine correctie, Borgerhout wordt niet geteisterd door een gemeentebestuur maar door een districtbestuur. Niet dat het daarom minder erg zou zijn, natuurlijk.

   • Mijn fout idd…Borgerhout heeft een districtsbestuur en geen gemeentebestuur maar dit staat dan ook volledig los van mijn comment naar de persoon Maes.

  • In Wemmel werden ze met gelijkaardig fenomeen (Ordeverstoring door Marokkaanse en Turkse trouwstoeten) geconfronteerd en daar heeft de burgemeester de politie opdracht gegeven om efficiënt op te treden. En met succes. Moet eraan toevoegen dat die burgemeester zijn job voltijds presteert.

   • In Wemmel heeft de burgemeester opdracht geven op te treden NADAT zich een dergelijk fenomeen had voorgedaan. Als u zo hoog van de toren wil blazen, dan zou u toch tenminste onze taal moeten respecteren.