Deze week keerde Steve Scalise terug op de politieke bühne. De Republikeinse volksvertegenwoordiger en ‘House majority whip‘ was enkele maanden buiten strijd nadat een Bernie Sanders supporter het vuur opende op een groep Republikeinen die aan het oefenen waren voor een baseballwedstrijd waarvan de winst zou gaan naar het goede doel. Scalise werd geraakt in zijn dijbeen, interne organen en bloedvaten volgens de behandelende arts. 

Scalise, die als ‘whip’ bij de meerderheid fungeerde (een whip zorgt er voor dat de leden van de eigen partij ‘correct’ stemmen), bracht een verrassingsbezoek aan het parlement om zijn terugkeer aan te kondigen. Hij liep nog steeds op krukken als gevolg van de schietpartij. Bij zijn intrede gaven alle congresleden hem een staande ovatie. Scalise gaf een emotioneel relaas over de reis die hij de laatste drie maand heeft afgelegd.

Mirakels

“Het begint bij god,” aldus Scalise, die beschreef hoe hij op het honkbalveld lag en niet kon bewegen. “Ik begon gewoon te bidden. Bijna al mijn gebeden werden beantwoord. Hij was er echt voor mij en mijn familie en het geeft hernieuwd geloof en begrip in de kracht van het gebed. Dat is iets wat je niet kan onderschatten. Ik ben een levend bewijs dat mirakels gebeuren.”

Scalise loofde vervolgens de heldhaftige acties van de politie die de schutter uitschakelden en zei dat ze levens gered hadden. Hij drukte zijn dankbaarheid uit voor de “kleine mirakels” die op het incident volgden en de liefde die hij ontving van collega’s, buitenlandse leiders en mensen die hij nooit eerder had ontmoet.

Hij sloot af met er op te wijzen dat in een congres dat vaak verdeeld is, het belangrijk is om de uitdagingen te overstijgen.

Hij keerde terug naar Capitol Hill een dag nadat zijn collega’s een ingrijpende belastinghervorming hadden voorgesteld. Hij zal zondag ook een interview geven op het bekende tv-programma 60 Minutes.