Een vrouw in nikab die op Zaventem weigerde haar gelaat zichtbaar te maken is de toegang tot ons grondgebied ontzegd. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op Facebook.

De vrouw, die de Deense nationaliteit had, landde vanuit Tunis op Zaventem met een nikab aan. Ze was van plan om daarna door te reizen naar Kopenhagen. Om die reden moest ze op Zaventem de Schengengrenscontrole ondergaan.

Teruggestuurd naar Tunesië

Bij deze controle weigerde de vrouw echter haar gezicht te tonen. In Tunis had ze dit overigens ook geweigerd te doen. Om die reden werd haar de toegang tot de Schengenzone ontzegd. Vandaag werd de vrouw teruggestuurd naar Tunesië.

“Zonder identiteitscontrole, geen toegang tot ons grondgebied. […] Mensen die zich weigeren te identificeren kunnen we onmogelijk toegang tot Schengen geven”, aldus Francken.

Nikab en boerka

De nikab, de boerka en andere gelijkaardige gezichtsbedekkende sluiers zijn sinds 2011 verboden in België. Ook in Frankrijk is dit het geval. In andere Europese landen bestaat er geen verbod, ook in Denemarken -waarheen de vrouw onderweg was- is er geen verbod.

Francken: “Als we niet zeker kunnen weten of de persoon die zich aandient, de persoon is op de identiteitskaart, wordt de toegang tot het grondgebied geweigerd. Dat is toch logisch. Anders zouden er zo wel nog wat mensen het land in proberen komen.”

4 REACTIES

  1. Moslima’s die er voor kiezen om in een ambulante gevangenis te leven en te wandelen. Hoe dom kun je zijn. Uiteraard niet de mannelijke moslims, die zijn slimmer. Bekijk ze in de parken bij warm weder. Onze baardmensen lopen luchtig gekleed en moeder de vrouw in haar ambulante gevangenis volgt een paar meter al puffend achter haar meester. Doe het met een hond en wees maar zeker dat je vervolgd wordt voor dierenmishandeling. Maar in Belgistan mag je blijkbaar vrouwen mishandelen op grond van religieuze motieven.