Het Antwerpse Vlaams Belang van Kamerlid en gemeenteraadslid Filip Dewinter heeft een meldpunt voor illegaliteit gestart. Burgers kunnen door een mail te sturen naar de partij klachten of bekommernissen rond illegalen in de Antwerpse stad melden. Het initiatief heeft de naam ‘illegaliteit staat gelijk aan criminaliteit’ en is een herwerking van een eerder Vlaams Belang-project uit 2012.

Volgens het Antwerpse Vlaams Belang is er weinig of niets veranderd sinds het aantreden van de regering-Michel en het beleid van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Het Belang wil door middel van cijfermateriaal en “een analyse van het gebrék aan cijfers” aantonen dat we nog steeds een “ultralaks beleid inzake illegale vreemdelingen op ons grondgebied” moeten verdragen.

‘Meldpunt illegaliteit’

Volgens het rechtse Vlaams Belang wordt illegaal verblijf in België nog steeds gedoogd, “terwijl illegalen malafide werkgevers, huisjesmelkers en oplichters aantrekken”. Het Vlaams Belang wil dit aanpakken door middel van een meldpunt. Burgers kunnen met bepaalde klachten of informatie terecht op het gmail-adres illegaal.info@gmail.com.

De Antwerpse Vlaams Belang-afdeling zal haar bevindingen en cijfermateriaal aanstaande vrijdag tijdens een persconferentie in ‘Den Bengel’ op de Grote Markt omstreeks 11u00 voorstellen. Hierna zal het dossier symbolisch worden overhandigd op het Stadhuis. Tevens zou er een “fotogeniek gadget” ter beschikking zijn.

In 2012 lanceerde het Belang een gelijkaardig initiatief. Via de inmiddels inactieve website meldpuntillegaliteit.be wou Dewinter toen “zoveel mogelijk feitenmateriaal verzamelen” omtrent de overlast veroorzaakt door illegalen zoals sociaal misbruik, zwartwerk, criminaliteit… Toenmalige directeur van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (thans Unia) Jozef De Witte noemde het project “volstrekt illegaal”.

Vlaams Belang bereidt Antwerpse campagne ’18 voor

Het project kadert in een vroeg gestarte verkiezingscampagne naar aanloop van de lokale verkiezingen van 2018. In januari stelde de rechtsnationalistische partij reeds haar Antwerpse lijst voor met drie nieuwe gezichten: Isabelle Huysmans (die ook actief is bij de Vlaams Belang Jongeren), Sam Van Rooy (woordvoerder bij Vlaams Belang Antwerpen) en Freddy Van Gaever (oud-zakenman en auteur bij de aan het Belang gelieerde Uitgeverij Egmont). Naast de nieuwe gezichten op de lijst in Antwerpen zullen ook de bekendere kopstukken Gerolf Annemans, Jan Penris en Bruno Valkeniers blijven deel uitmaken van de Antwerpse ploeg.

Opvallend: op de campagneaffiche die het Belang toen voorstelde is ostentatief een kruis te zien, dat werd werd voorgesteld als “ons” alternatief voor de islamisering. Op dezelfde affiche staat een islamitische halve maan doorstreept.

3 REACTIES

  1. Zonder de problematiek die de aanwezigheid van illegalen op Belgisch grondgebied veroorzaken vind ik nog altijd Bart De Wever de meeste gevaarlijke politicus voor de individuele rechten en vrijheden van de burgers in ons land. Nu eist hij al het recht op om willekeurig zonder tussenkomst van de rechter burgers van hun vrijheden te beroven. Wat is het standpunt van het Vlaams Belang?

    • Bedoelt u dan iets als: “Bij de problematiek veroorzaakt door de illegale immigratie is BDW de enige politicus die concrete en efficiënte maatregelen voorstelt”.
      Of bedoelt u nog wat anders?

      En wat het Blok betreft, die vinden dat Bartje en zijn nva veel te laks zijn. Hoe bestaat het dat u dit nog niet opgevallen is?