Het parket zal geen onderzoek uitvoeren naar de de verdwijning van twee minderjarige meisjes uit Oost-Vlaanderen. Deze zijn na 10 dagen terug gevonden in Antwerpen nadat ze verdwenen op een fuif in Oost-Vlaanderen. De potentiële ‘loverboys’ of jonge pooiers verantwoordelijk voor hun vermiste status moeten zich dus voorlopig geen zorgen maken.

Child Focus, het gerecht en de politie zochten afgelopen dagen in gans het land naar de twee vermist geraakte pubermeisjes (13 en 15 jaar oud). De ouders van de meisjes vreesden dat ze opnieuw in ban waren geraakt van ‘loverboys’ of tienerpooiers. Dat zijn overwegend allochtone mannen die jonge meisjes manipuleren en uitbuiten.

Zwaar onder de drugs

Antwerpse agenten vonden de twee meisjes in de nacht van maandag op dinsdag terug. Het paar was zwaar onder de invloed van drugs en wellicht ingepalmd door tienerpooiers. Een koppel ouders reageert aan de Gazet Van Antwerpen: “We gaan nooit weten wat ze exact hebben moeten doorstaan”.

Maar de ouders zijn boos, want rond januari stapten ze al eens naar de politie in verband met een klacht tegen mogelijke tienerpooiers die hun dochter lastig vielen. “Er zal de voorbije anderhalve week door Child Focus en de politie ongetwijfeld hard gezocht zijn”, vertelt het ouderpaar. “Maar die zoektocht was niet nodig geweest als eerder dit jaar kordater was opgetreden. En als bepaalde instanties onze noodkreet serieus hadden genomen”.

“Geen elementen van misdrijf tegenover pubermeisjes”

Daar denkt het parket echter anders over. Het Openbaar Ministerie in Antwerpen zal dan ook de huidige zaak niet verder onderzoeken. “We kunnen bevestigen dat er momenteel geen onderzoek loopt naar de omstandigheden waarin de beide meisjes zich hebben verkeerd gedurende hun verblijf in het Antwerpse”, verkondigde het parket aan De Standaard. “Naar aanleiding van het aantreffen van de meisjes door de lokale politie konden geen elementen worden weerhouden die op het bestaan wezen van een misdrijf of misdrijven […]”.

Het lijkt dus nog niet volledig duidelijk wat er in de vele dagen precies gebeurd is in Antwerpen nadat de meisjes werden meegenomen na een fuif in de Vlaamse Ardennen en vooraleer de politie ze zwaar gedrogeerd terugvond. Pas rond 15u00 woensdagmiddag werd een van de tienermeisjes opnieuw wakker, nog steeds suf van de drugs. Beide meisjes hebben nu een onverklaarbare en identieke tatoeage met Arabische tekens op de arm. Net als haar vriendin. “Ze kraamde ‘s nachts uit dat ze ‘een kind van Allah’ is”, getuigt een ouder aan Gazet Van Antwerpen.

Loverboys, tienerpooiers, allochtone pooiers

Criminologe Marion van San deed in 2006 onderzoek naar ‘loverboys’ of tienerpooiers. Het zijn een soort van mensenhandelaren – overwegend van allochtone afkomst – die kwetsbare meisjes doelbewust emotioneel afhankelijk maken door de belofte van een liefdesrelatie en vervolgens financieel uitbuiten, vaak in de prostitutie.

Op de website stoptienerpooiers.be vinden ouders tips en informatie over hoe ze hun dochter(s) kunnen beschermen tegen het fenomeen en hoe men kan reageren wanneer men ermee geconfronteerd wordt.

3 REACTIES

Comments are closed.