De universiteit van Edinburgh voert onderzoek naar een rechtenstudent omdat hij “studenten van etnische minderheden heeft blootgesteld aan het risico van paniek en angst”. De student in kwestie zou dit gedaan hebben door te spotten met IS tijdens bombardementen op de islamitische terreurgroep in Afghanistan in april.

Het onderzoek komt er nadat een functionaris van de universiteit een vooronderzoek verrichte en de derdejaarsstudent beschuldigde van een ‘haatmisdrijf’ gepleegd te hebben. Dit ondanks het feit dat er geen strafonderzoek verricht wordt door de ordediensten. Volgens Travers gaat het om een heksenjacht.

Hello friends. Currently surprised and overwhelmed by your kind support and love whilst I fight to be free and able to…

Publiée par Robbie Travers sur mardi 5 septembre 2017

Vergelding

Volgens de student in kwestie, Robbie Travers (21), is de klacht tegen hem een vergeldingsactie omdat hij aantoonde dat een bepaalde – zelf gekleurde – studentenleidster genaamd Esme Allman verwees naar zwarte mannen als “afval”“Ik ben ernstig bezorgd dat ik word onderzocht voor uitspraken die joviale meningsuitingen zijn”, aldus Travers. “Ik promoot geen racisme noch val ik iemand aan of roep ik op om mensenrechten af te nemen van iemand.”

De uitspraken waarvoor Travers onder vuur ligt dateren uit april. De VS lieten toen een ‘MOAB’ of ‘moeder aller bommen’ vallen op een basis van IS-strijders waarbij 36 terroristen werden gedood. Travers noemde dit “excellent nieuws” en hij was “blij dat we deze barbaren een stap dichter konden brengen bij hun 72 maagden”.

Excellent news that the US administration and Trump ordered an accurate strike on an IS network of tunnels in Afghanistan. I'm glad we could bring these barbarians a step closer to collecting their 72 virgins.

Publiée par Robbie Travers sur jeudi 13 avril 2017

“Alle mannen zijn afval”

Foto: Facebook. Esme Allman, de student die alle mannen afval noemde, beschuldigde Travers van "flagrante islamofobie'.
Foto: Facebook. Esme Allman, de student die alle mannen afval noemde, beschuldigde Travers van “flagrante islamofobie’.

Esme Allman, die ooit schreef dat zwarte mannen “afval” zijn, beschuldigde Travers hiervoor van “flagrante islamofobie”. “Terwijl ik hem wel nog niet persoonlijk ontmoet heb, vind ik dat, gezien mijn lidmaatschap bij de universiteit van Edinburgh en de ‘Black and Minority Ethnic Liberation Groep’ aan de universiteit en hoe ik mijzelf persoonlijk identificeer, ten sterkste moet protesteren tegen dit duidelijk en persistent denigreren […] en deze flagrante islamofobie”, zo schreef Allman.

En nog: “Niet alleen geloof ik dat dit gedrag (de uitlatingen van Travers, red.) een overtreding inhoudt van de gedragscode voor studenten, maar zijn beslissing om de ‘Black and Minority Ethnic Liberation Group’ te viseren en de manier waarop hij dit heeft gedaan, stelt studenten bloot aan het risico van paniek en angst terwijl ze lessen volgen op de universiteit van Edingburgh.”

Pikant detail: in een van haar eigen Facebook-posts, die The Times kon inzien, schreef Allman: “Ter conclusie, zwarte mannen zijn afval. Alle mannen zijn afval.” Traverse ontblootte deze uitspraak, maar volgens Allman “decontextualiseerde” Travers haar uitspraken “verricht in een ‘safe space’ waarvan hij zelf geen lid van is en dit zonder toestemming”.

En dus ligt Travers nu zelf onder vuur na klachten vanwege Allman. Een woordvoerder bevestigt dat de universiteit de klachten ernstig neemt en “onderzoekt”.

Het is de ironie van het lot dat Travers, die aangevallen wordt door politiek correcte studenten, zelf een progressieve student is die zichzelf omschrijft als een ‘arch-Blairite’. Tony Blair (Labour) was de socialistische premier van het VK van 1997 tot 2007.

Het debacle is het nieuwste incident in een hele reeks voorvallen rond politiek correcte gevoeligheden in voornamelijk Angelsaksische universiteiten en hogescholen. Nieuw-linkse studenten eisen ‘safe spaces’ alwaar bepaalde uitingen verboden zijn en staan hierbij lijnrecht tegenover klassiek linkse studenten als Travers en rechtse studenten die het opnemen voor het vrije woord. Eerder deze zomer werd ook Richard Dawkins – ooit een progressief-atheïstisch icoon – gebannen van de universiteit van Berkeley.

1 REACTIE

  1. Eigenlijk best wel interessant – louter vanuit psychopathologisch standpunt uiteraard – om te zien hoe extreem links, islamofiel links en cryptofascistisch links mekaar staan te vertrappelen en te verketteren om toch maar niet te kunnen worden beschuldigd van ook maar de geringste afwijking van hun politiekcorrecte debielendogmatiek. Doet me denken aan de zuiveringen van Stalin. De revolutie vreet haar eigen kinderen op, nietwaar.

Comments are closed.