Zondagmiddag zijn opnieuw twee politieagenten het slachtoffer geworden van geweld in Borgerhout. Burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever (N-VA), ziet een verband met de drugsproblematiek in het district. Verder zal hij “nooit dulden dat Borgerhout een no-go-zone wordt.”

Gisteren was er opnieuw sprake van anti-politiegeweld in Borgerhout. Toen twee agenten ter plaatste kwamen bij een agressieve dronken man, werden ze geslagen en geduwd waardoor de man kon ontkomen. Toen ze de man uiteindelijk toch konden vatten en hem arresteerden, werden de agenten bekogeld met eieren. Verder werden er ook anti-politieslogans geroepen.

Drugsproblematiek

“Bij bepaalde jongeren is het klimaat in een deel van Borgerhout zeer slecht. Het is de vijfde keer in twee maanden dat jongeren de politie aanvallen. Dit is uiteraard volstrekt onaanvaardbaar. We zullen nooit dulden dat Borgerhout een no-go-zone wordt”, betoogt de burgemeester.

Ook legt hij de link met de drugsproblematiek in het Antwerpse district. “Er zijn zeker families die sterk vertegenwoordigd zijn in die drugskartels, die daar veel geld aan verdienen en die natuurlijk graag het publieke domein claimen en zeker jongeren opjutten om de politie te verjagen of bepaalde camera’s te vernielen. Dit zijn getuigenissen die ons bereiken. Dit is echt geen fantasie”, aldus De Wever.

De politie weet dan weer “dat onze aanwezigheid bij sommigen als een rode lap op een stier werkt. We willen dan ook niet uitdagen. Maar we laten ons niet wegdrijven”, laat de politie weten aan De Standaard.

Vijfde keer in twee maanden tijd

In juni waren er ook al een reeks gelijkaardige gevallen van geweld tegen de politie in de multiculturele wijk. Zo werd de politie met eieren bekogeld bij de controle van een verkeersongeval. Ook kreeg een andere politieagent rake klappen van een allochtone 15-jarige op de Sinksenfoor. Vorige week werden dan weer twee agenten van de fietsbrigade aangevallen.

Borgerhout kent al vele jaren onrust, dat net als Molenbeek van een slechte reputatie geniet omwille van haar samenlevingsproblemen, kernen van radicaal islamisme en (zware) criminaliteit. In bepaalde wijken van Borgerhout werden in het verleden al veelvuldig opstootjes uitgevochten tussen allochtone jongeren en politie. Borgerhout wordt sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 bestuurd door een coalitie van sp.a, Groen, PVDA en een onafhankelijk gemeenteraadslid (ex-CD&V).

6 REACTIES

  1. Er ten overvloede op wijzen dat het verenigd Links zich met man en macht achter de woelmakers en duistere figuren heeft geschaard. Inclusief de kandidaat-burgemeesters, met de kameraad Tom Meeuws op kop.
    Ergo, de Antwerpenaren weten alvast voor welke partijen het ondenkbaar is te stemmen.

    • Luidens de krant HLN be 11.09.17 heeft burgemeester Bart De Wever (N-VA) verklaart, ik citeer:” Voorlopig geen versterkte patrouilles in Antwerpen”. – Het is niet de burgemeester die in de risicowijken van Borgerokko moet patrouilleren en in de klappen deelt. Maar zijn beslissing getuigt wel van schuldig verzuim en gebrek aan respect voor het politiekorps. Eerst stoere verklaringen afleggen en vervolgens de vlucht vooruit kiezen staat gelijk met onbehoorlijk bestuur. Shame on you burgemeester.

  2. Antwerpen beschikt nu op zijn beurt over een hellegat. Net als in Brussel betreft het een zwaar gekleurde wijk. De input van multikultuur samen met de islam is er nog (niet) in geslaagd een harmonieuse en vreedzame cohabitatie te creëren . Allochtone jongeren met deviant gedrag, dealers van drugs in samenhang met georganiseerde criminele bendes van vreemde origine gedijen er als een vis in het water. De burgemeester op het schone verdiep, de criminelen en IS sympathisanten in Borgerokko , ieder zijn territorium. Opnieuw twee pandoren die belaagd worden door jonge gangsters/rebellen die geen autoriteit van de ongelovigen (politie) in hun wijk tolereren. Gasten die hun deviant gedrag leren van (oudere) vrienden-mentors, naar verluidt in concentratiescholen en uiteraard op straat hun criminele carrière starten. Heeft er bij de politie-directeurs nog niemand aan gedacht om het aantal effectieven van de politie patrouilles in Borgerokko te verhogen, van twee naar vier effectieven? Ten slotte staat de fysieke integriteit van het politiepersoneel op het spel. Ondertussen gaat de immigratie van moslimkolonisten onverminderd verder. Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) gaat ze nu zelfs ter plekke rekruteren. Van verandering gesproken !

  3. Als dit zo voortgaat mag men straks de noodtoestand uitroepen en de avondklok instellen. E r wordt veel te zacht opgetreden tegen die crapullekes. Zero tolerance moet er komen. Een andere taal verstaan ze toch niet, integendeel, ze meten hun succes af op de manier waarop ze overheid en politie vierkant uitlachen en belachelijk maken. Misschien ook eens hun financiën grondig controleren. Er rijden daar gastjes die zonder werk zitten of liever willen zitten die met zware, dure wagens rondtoeren en op grote voet leven. Al Capone werd ook op die manier geklist, na jaren uit de handen van het gerecht gebleven te zijn.

  4. “Bepaalde jongeren”(ge weet wel) dixit evasief-eufemistisch BDW , kartonnen vlamingske bij de N-VA (Nooit Vlaamse Actie), tevens VOKA’s onderdanige butler. Als dat ventje om het even wat rond-de-PoCo-pot draaiend verklaart, WEET MEN, dat men TUSSEN de woorden moet luisteren pm te horen . Net zoals men TUSSEN de politiek-correcte lijnen van schrijvelaars’ gazettenpraat “duiding”(sic) moet lezen om objectief-correcte info te kunnen oogsten.