Zondagmiddag zijn opnieuw politieagenten slachtoffer geworden van geweld in Borgerhout. Toen de agenten ter plaatste kwamen bij een agressieve dronken man, werden ze geslagen en geduwd waardoor de man kon ontkomen. Toen ze de man uiteindelijk toch konden vatten en hem arresteerden, werden de agenten bekogeld met eieren.

Omstreeks 14u14 kreeg de politie van Borgerhout een oproep binnen van een man uit de Zendelingenstraat in Borgerhout die bijstand nodig had voor zijn broer die dronken was en zich agressief gedroeg tegen buurtbewoners. “Hij had problemen met zijn broer, die een alcoholprobleem heeft”, aldus politiewoordvoerder Sven Lommaert. “Hij had de hulpdiensten gebeld omdat zijn broer met de buren aan het vechten was.”

Bekogeld met eieren

Meteen toen de politie ter plaatste kwam, liep het fout. Eén inspecteur kreeg een klap in het gezicht en de andere inspecteur werd door een andere man tegen de grond gewerkt waardoor de dronken agressor de benen kon nemen. De inspecteurs zagen de man een gebouw binnenlopen en konden daar met behulp van bijstand de man overmeesteren en in de boeien slaan.

Het tumult trok al snel veel bekijks van mensen die de actie van de politie niet op prijs stelden. “De grote politie-aanwezigheid had intussen veel toeschouwers gelokt, die leuzen tegen de politie begonnen te roepen en met eieren begonnen te gooien. Er werden nog twee personen bestuurlijk aangehouden voor openbare ordeverstoring”, aldus Sven Lommaert. Uiteindelijk raakten twee agenten gewond. Zij werden afgevoerd naar het ziekenhuis. “Het onderzoek zal zich nu focussen op de man die de inspecteur op de grond heeft gewerkt, want die is kunnen ontkomen.”

Het is niet de eerste keer dat de politie slachtoffer wordt van geweld in Borgerhout. Eind juni werd de politie bekogeld met eieren nadat ze ter plaatse kwamen na een ongeval. Op de Sinksenfoor enkele dagen later zochten allochtone jongeren de confrontatie met de politie op. Twee agenten raakten daarbij gewond. Vorige week nog werden twee agenten aangevallen door een groep van 70 tot 90 allochtone jongeren toen ze een roekeloze chauffeur trachtten te stoppen.

13 REACTIES

 1. Para’s met bajonet-op-het-geweer ter “Grote Kuis” van het crapuleus Reservaat B. alleen DAT is er nodig want “zachte heelmeester maken stinkende wonden” en “stinken” DOET het er, “stinken” naar losgeslagen…”jongeren”(ge weet wel !!!!) en de Cocaine Maffia (publiek “geheim” in Antwerpen.

  • Politie bekogeld met eieren in Borgerokko, vandaag september 2017. Ik kan mij vergissen maar de socialisten zijn uit het Schone verdiep verdwenen sinds 1.1.2013. De nieuwe baron is een N-VA’er. Vier jaar later gaat het met de onveiligheid in Borgerokko blijkbaar van kwaad naar erger. Is dat de beloofde verandering van N-VA ? Hoe lang gaan de Antwerpenaren nog geduld moeten oefenen.

   • De N-VA kan ook maar roeien met de riemen die het krijgt. Ze moeten zich aan de wet houden. Voor zover ik weet heeft N-VA niet de absolute meerderheid in dit land en kan het op z’n eentje wetten stemmen. Zelfs als zou de N-VA die meerderheid hebben dan moeten ze zich nog aan internationale regels houden. Het is niet zo dat omdat er een andere burgemeester is dat de politie met machinegeweren zomaar 20 man mag omver knallen omdat ze met eieren nar hun kop gooien. Ik wil toch even toevoegen dat het niet mijn bedoeling is om hier propaganda te maken voor N-VA. Ik denk dat het niet realistisch is om op korte tijd (4-5 jaar is niet zo lang) grote veranderingen te verwachten.

   • Kennelijk bent u voorstander van een bepaalde partij, wat niet enkel uw goed recht is, maar, sterker nog, laten we hopen dat die partij verder stemmen kan afsnoepen van $Pa, ovld, NMP [Nieuwe Moslimpartij], pvda+ en Groen.

    Anderzijds dient erop gewezen te worden dat u kennelijk ziende-blind bent. Want er is wel degelijk een verschil met vroeger, een groot verschil zelfs. “Vroeger” werden de schurken in Molenbeek, Borgerhout enz… ongemoeid gelaten. Nu worden ze niet enkel aangehouden maar wel degelijk vervolgd, iets wat onvoorstelbaar was voordien. “Vroeger” werden Molenbeek en Borgerhout door de respectievelijke burgemeesters uitgeroepen tot verboden zone’s voor politie en “‘t eigen volk”. Nu wordt al het mogelijke gedaan om het tij te doen keren.

    Probeert u toch maar wat ernstiger te houden, en tevens de actualiteit wat beter te volgen.

   • Ik moet U teleurstellen want ik heb geen politieke voorkeuren. Anderzijds stel ik vast dat Groen bij burgemeester BDW pleit om meer middelen ter beschikking te stellen van Borgerhout, terwijl de N-VA schepen (met Marokkaanse roots) bevoegd voor de jeugd, kinderopvang, leefmilieu en dierenwelzijn dezer dagen, samen met de burgemeester in Marokko kapitalen investeert voor lokale projecten te ondersteunen. Waarom niet prioritair in Borgerhout ? Ik kijk uit naar uw antwoord.

   • U stelt mij helemaal niet teleur, hoor, want uw retoriek is van identiek dezelfde kwaliteit als doorgaans die van de bewuste partij. Bijvoorbeeld met de vinger wijzen naar de afkomst van een persoon.

    “En waarom in Marokko en iniet in Borgerhout” (alweer een Hrethoriek waar de blokkerigheid zo van afdruipt).

    Antwoord 1: Omdat door het vorige regime, waar Groen overigens deel van uitmaakte, Borgerhout reeds bedolven werd onder de cadeautjes, ten koste van de rest van de Antwerpenaren. Iets wat tot niets anders heeft geleid tothet creëren van Molenbeekse toestanden. Of, om het algemeen te stellen, tot 2012 werd enkel maar geld gestort in een bodemloze put.

    En waarom dan in Marokko (wat eigenlijk uw vraag had moeten zijn!). Wel, het zijn toch de politiek-correctelingen die om de haverklap beweren dat de oorzaken van de emigratie uit de thuislanden moet worden weggenomen, vanuit die thuislanden zelf, door er investeringen uit te voeren. Echter, de politiek-correctelingen praten er enkel maar over, de nva-ers wel integendeel gaan tot de daad over. Inclusief het voorstel om ginder een gevangenis te bouwen voor de schurken met dubbele nationaliteit van hier.

    Daarom.

   • Vier Antwerpse jeugdorganisaties gaan samen met twee partners in het noordoosten van Marokko – de regio waar de meerderheid van de Antwerpse Marokkanen haar roots heeft – projecten opzetten rond milieu en samenleving. Daarvoor zijn ze naar Berkane gereisd om met burgemeester Bart De Wever en schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud een samenwerkingsakkoord te tekenen. (GVA.be 14.09.17). Mijn vraag: welke projecten heeft de burgemeester van Antwerpen gerealiseerd voor de inwoners van Borgerhout?

   • En waarom zou het Antwerps schepencollege nog meer moeten uitvoeren dan nu al doet? BDW is niet enkel de burgemeester van de Borgerhoutse wijk, hoor, hij is tevens burgemeester voor alle Antwerpenaren. De versterking van de politiepatrouilles in die probleemwijk lijkt mij overigens wel een speciale geste, zelfs een privilegie voor de inwoners aldaar.

    En als u de politiek van Bartje & Cº u niet zint, dan staat het u vrij
    volgend jaar voor de “gepaste” partij stemmen. Of naar een andere
    gemeente te verhuizen, of u desnoods terug te trekken op een onbewoond eiland. Het nadeel van dit laatste is natuurlijk wel dat er niemand voorhanden zou zijn om uw azijnpisserij op te vangen.

   • Indien de inwoners van Antwerpen die niet akkoord zijn met het beleid van burgemeester De Wever zouden moeten verhuizen, zoals u insinueert, dan schiet zal er niet veel volk meer overschieten denk ik. In de pers ventileerden de SP-A, Groen, PVDA en VB ook al hun onvrede over het management uw Antwerps idool. Kris Peeters verklaart vandaag in de GVA: “Het is jammer dat de Antwerpse burgemeester na de recente incidenten niet in dialoog is gegaan met de inwoners van Borgerhout.” Als U nu tegen heug en meug het falend beleid van uw meester wenst blijven te verdedigen dan doet u maar. Maar als bijna de voltallige gemeenteraad, en zelfs een coalitiepartner van BDW, kritiek ventileren over uw burgemeester dan twijfel ik er niet aan dat de burgemeester minstens inschattingsfouten gemaakt heeft.

   • En waarom zou het Antwerps schepencollege nog meer moeten uitvoeren dan nu al doet? BDW is niet enkel de burgemeester van de Borgerhoutse wijk, hij is tevens burgemeester voor alle Antwerpenaren. De versterking van de politiepatrouilles in die probleemwijk lijkt mij anders wel een speciale geste, zelfs een privilegie voor de inwoners aldaar.

    En als u de politiek van Bartje & Cº u niet zint, dan staat het u vrij volgend jaar voor de “gepaste” partij stemmen. Of naar een andere gemeente te verhuizen, of u desnoods terug te trekken op een onbewoond eiland. Het nadeel van dit laatste is natuurlijk wel dat er niemand voorhanden zou zijn om uw azijnpisserij op te vangen.