Zondagmiddag zijn opnieuw politieagenten slachtoffer geworden van geweld in Borgerhout. Toen de agenten ter plaatste kwamen bij een agressieve dronken man, werden ze geslagen en geduwd waardoor de man kon ontkomen. Toen ze de man uiteindelijk toch konden vatten en hem arresteerden, werden de agenten bekogeld met eieren.

Omstreeks 14u14 kreeg de politie van Borgerhout een oproep binnen van een man uit de Zendelingenstraat in Borgerhout die bijstand nodig had voor zijn broer die dronken was en zich agressief gedroeg tegen buurtbewoners. “Hij had problemen met zijn broer, die een alcoholprobleem heeft”, aldus politiewoordvoerder Sven Lommaert. “Hij had de hulpdiensten gebeld omdat zijn broer met de buren aan het vechten was.”

Bekogeld met eieren

Meteen toen de politie ter plaatste kwam, liep het fout. Eén inspecteur kreeg een klap in het gezicht en de andere inspecteur werd door een andere man tegen de grond gewerkt waardoor de dronken agressor de benen kon nemen. De inspecteurs zagen de man een gebouw binnenlopen en konden daar met behulp van bijstand de man overmeesteren en in de boeien slaan.

Het tumult trok al snel veel bekijks van mensen die de actie van de politie niet op prijs stelden. “De grote politie-aanwezigheid had intussen veel toeschouwers gelokt, die leuzen tegen de politie begonnen te roepen en met eieren begonnen te gooien. Er werden nog twee personen bestuurlijk aangehouden voor openbare ordeverstoring”, aldus Sven Lommaert. Uiteindelijk raakten twee agenten gewond. Zij werden afgevoerd naar het ziekenhuis. “Het onderzoek zal zich nu focussen op de man die de inspecteur op de grond heeft gewerkt, want die is kunnen ontkomen.”

Het is niet de eerste keer dat de politie slachtoffer wordt van geweld in Borgerhout. Eind juni werd de politie bekogeld met eieren nadat ze ter plaatse kwamen na een ongeval. Op de Sinksenfoor enkele dagen later zochten allochtone jongeren de confrontatie met de politie op. Twee agenten raakten daarbij gewond. Vorige week nog werden twee agenten aangevallen door een groep van 70 tot 90 allochtone jongeren toen ze een roekeloze chauffeur trachtten te stoppen.