Gisterenavond is een 54-jarige man aangehouden in het kader van een moordonderzoek. Het 56-jarige slachtoffer uit Namen zou een ‘liefdesrivaal’ zijn van de aangehouden verdachte. Hij kwam om na verschillende messteken. De dader lied de boodschap “Dood aan de verrader, Allah Akbar” achter, geschreven in het bloed van het slachtoffer.

Zondagnacht werd het lichaam van het slachtoffer gevonden omstreeks 22u00 in zijn woonst in Namen. Dit nadat de vriendin van de gedode man ongerust was geworden omdat ze niets van hem gehoord had. Ze vond haar vriend met verschillende messteken in de keel en rug. Het mes was achtergelaten in het schouderblad van het slachtoffer.

Te lezen op de plaats delict in Namen: “Dood aan de verrader, Allah Akbar”

De dader liet een lugubere boodschap achter op een klein tafeltje niet ver van het lijk. Geschreven in het bloed van het slachtoffer was te lezen: “Dood aan de verrader, Allah Akbar”.

Men vermoedde al snel dat de dader de ex-vriend zou kunnen zijn van de vrouw die samen was met het slachtoffer. Aanvankelijk deed de ex-vriend alsof zijn neus bloedde, maar tijdens de ondervraging door de onderzoeksrechter bekende de verdachte de moord. Volgens de verdachte zou een ruzie fout zijn gegaan en zou hij hierbij een mes hebben gebruikt dat te vinden was in de ruimte.

Dit is echter in strijd met de feiten volgens de procureur. Dit gezien de macabere boodschap en het gestolen horloge van het slachtoffer. De verdachte had ook schrammen in het gezicht. Aanvankelijk vertelde hij dat de verwondingen verkregen waren tijdens het boom klimmen. Hierna gaf de verdachte echter toe dat de wonden zijn aangebracht door het slachtoffer toen hij zich verdedigde. Het is niet geheel duidelijk waarom de ex-vriend ‘Allah Akbar’ opschreef na de verrichtte passiemoord.

2 REACTIES

Comments are closed.