Israëlische vliegtuigen die zich buiten het Syrische luchtruim bevonden zouden twee hebben raketten afgevuurd op doelwitten in de buurt van de Internationale Luchthaven van Damascus. 

Vrijdagmorgen waren er verschillende berichten op sociale media te zien over explosies in de omgeving. Volgens media gelieerd aan de Syrische regering zouden Israëlische vliegtuigen minstens twee raketten hebben afgevuurd. Daarbij zou ofwel een wapendepot of een konvooi geraakt zijn.

Israël vreest voor een versterkt Hezbollah

In het verleden hebben er al meer aanvallen plaatsgevonden in de omgeving van de luchthaven die gelinkt werden aan Israël. In het gebied zouden zich wapendepots bevinden waar wapens opgeslagen worden die vanuit Iran aan Hezbollah geleverd worden.

Nu duidelijk wordt dat Bashar Al-Assad de overhand lijkt te krijgen in de oorlog, gesteund door Iran, Rusland en Hezbollah, maakt Israël zich steeds meer zorgen over een Hezbollah dat gesterkt uit de strijd komt.

Volgens Israël heeft het land in de afgelopen vijf jaar al honderd bombardement uitgevoerd op doelwitten van het Syrische leger en Hezbollah. De aanvallen lijken de laatste maanden in tempo toe te nemen.

Eerder deze maand vond er ook al een Israëlische luchtaanval plaats nabij Hama. Het doelwit zou daarbij een onderzoekscentrum zijn geweest waar chemische wapens gemaakt worden.

2 REACTIES

  1. Karl Marx ergerde zich in zijn tijd al aan de arrogantie van Joodse medeburgers. Het irriteerde Karl Marx namelijk enorm dat zij aan de regering specifieke privilegies vroegen ten gunste van de Joodse gemeenschap ipv gelijke rechten voor iedereen (inclusief de Duitse medeburger). En inderdaad de bijzondere (beschermde) status in UNO heeft Israël te danken aan de speciale band met Uncle Sam.