Niet iedereen welkom op Rotterdamse Gay Pride

5
1424

Tijdens de Gay Pride in Rotterdam afgelopen weekend vonden enkele opstootjes plaats. Een nieuwe groepering die zich bij de Gay Pride wenste te vervoegen is niet voor elke andere groepering welkom. 

Afgelopen weekend bleek een nieuwe homogroepering niet welkom op de Rotterdamse Gay Pride. Op de beelden is te zien hoe andere groeperingen hun boodschap probeert te boycotten.

Links versus rechts

Het blijkt om een ‘links versus rechts’ conflict te gaan. De groepering die niet welkom lijkt is de ‘Gayservatives’. Dat is een recentelijk opgerichte groepering die het naar eigen zeggen heeft gehad met het politiek correcte getreuzel als het gaat over gaybashing.

De ‘Gayservatives’ wensten afgelopen weekend mee te stappen met de Gay Pride in Rotterdam. Andere groeperingen zagen dit liever niet gebeuren en vroegen de organisatie om hen te boycotten. De ‘Gayservatives’ kregen de toestemming om mee te lopen. Vlot ging dat echter niet aangezien andere groeperingen hen tijdens de Pride regelmatig stokken in de wielen kwamen steken.

Een reporter van het televisiekanaal van GeenStijl sprak met de oprichter van de ‘Gayservatives’. Ook sprak de reporter met een tegenstandster van de nieuwe groepering. Volgens die laatste hebben nationalisten, zoals zij hen noemt, niets te zoeken op de Gay Pride. “Wij zijn dan ook tegen de ‘Gayservatives’. De oprichter van de nieuwe groepering betreurt wat er gebeurt. “Mensen die ons steunden wilden niet meer komen uit angst voor de linkse reactie.” De groepering overweegt alvast aangifte te doen.

5 REACTIES