Viktor Orbán, premier van Hongarije, bezocht vrijdag zijn Poolse collega Beata Szydlo. In hun onderhoud hadden ze het onder andere over de “druk van de Europese Commissie op onze twee landen”. Beide landen weigeren de gedwongen vluchtelingenopname, opgelegd door de Europese Commissie. Het Europees Hof van Justitie gaf de landen daarin ongelijk.

Hongarije en Polen staat gekend voor hun strenge en consequente beleid inzake migratie. Eerder weigerden beide landen de gedwongen vluchtelingenopname die werd opgelegd door de Europese Commissie. Met het herverdelingsplan wou Europa de druk van de asielcrisis op Italië en Griekenland verminderen. Polen, Hongarije en Tsjechië verzetten zich tegen deze verplichting. Ook na juridische dreigementen van de Europese Commissie hielden de landen voet bij stuk.

“Immigratielanden dwingen ons net als hen te worden”

Ook nu het Europees Hof van Justitie de landen ongelijk gaf, lijken ze voet bij stuk te houden. Vrijdag bezocht Hongaars premier Viktor Orbán zijn Poolse collega in de Poolse hoofdstad Warschau om de “druk van de Europese Commissie op onze twee landen” te bespreken, aldus Pools premier Beata Szydlo. Beide landen beloofden elkaar hun veto te gebruiken indien er gestemd moet worden voor eventuele sancties jegens de landen.

Volgens de Hongaarse premier worden ze door immigratielanden gedwongen ook een immigratieland te worden. En dat is net wat Orbán niet wil. “Hongarije nooit een immigratieland wil worden”, aldus Orbán in een brief aan Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie. “Ik heb gezegd aan de premier dat ik de situatie niet als bemoedigend zie… omdat, in de plaats van wederzijdse acceptatie, willen de immigratielanden ons dwingen net als hen te worden, om immigratielanden te worden.”

Daarnaast loofde Viktor Orbán Polen en zei dat Polen tot de meest succesvolle landen van de Europese Unie behoort. “Als we kijken naar Polen’s economie, cultuur en wetenschappelijke prestaties, kunnen we stellen dat Polen de drijfveer is van de unie”, aldus Orbán.

Orbán is geen voorstander van een multiculturele samenleving. Volgens hem pleegt West-Europa “culturele zelfmoord” doordat het haar westerse waardes en tradities opgeeft. Samen met andere Oost-Europese landen strijdt hij tegen de “ontchristianisering van Europa” dat volgens hem uiteindelijk zal leiden tot een “gemoslimiseerd Europa”. Volgens hem kan een multiculturele samenleving immers niet werken. “Ze integreren simpelweg niet. Is er ook maar één land waar dat wel is gelukt?”

6 REACTIES

 1. “Samen tegen de Europse commissie”?

  Men zou het graag geloven. Edoch, met louter verbaal geweld en het voeren van procesjes in Straatsburg komt men niet verder – het blijft dan bij veel woorden en geen daden.
  En eigenlijk zou de enige konsekwente daad erin bestaan dat beide landen, net zoals de Britten, de EU de buitenwacht geven,
  Maar er lijkt mij niets te zijn dat erop wijst. Kortom, veel drukte om niets.

 2. Volgens hem pleegt West-Europa “culturele zelfmoord” doordat het haar westerse waardes en tradities opgeeft (texto). De immigratie en asielpolitiek gekoppeld aan de open grenzen zijn de snelweg naar het kalifaat in België & Europa. Het asiel-arrest van het Europees Hof van Justitie is van dezelfde politieke orde als de Balfourdeclaratie (1917) aan lord Rothschild waarin een thuisland in Palestina werd beloofd aan de zionisten. Herman De Croo voorspelde recent in de krant HLN wat heden door premier Orban wordt bevestigd. SOS Europa.

  • Ja, juist, maar laten we niet vergeten dat de dynastie De Croo (samen met hun partij) medeverantwoordelijk is voor dat SOS.
   Het volstaat hierbij even naar het recente verleden te verwijzen. Toen de Theo zowat een jaartje geleden stelde dat de NGO’s medeverantwoordelijk zijn voor de mensenhandel ging de hele ovld op zijn achterste poten staan, en kreeg dezelfde Theo zelfs een reprimande van de opperblauwevriend Michel in hoogst eigen persoon. Intussen is gebleken dat de Theo eerder de situatie had onderschat, want voor sommige ngo’s is gebleken dat mensenhandel hun enige, werkelijk de enige activiteit is. Desalniettemin blijven de dynastie De Croo en vrienden de andere kant uitkijken als de realiteit hun voor de neus wordt geschoven. De gemaakte verontwaardiging (inclusief die van het blauwe opperhoofd M.) bij het zogenaamd foute taalgebruik van de Theo is hier helaas het tekenend voorbeeld van.
   Kortom, ook voor De Croo & Cº geldt het motto: “Luister niet naar hun woorden, maar kijk naar hun daden”. Of “Geloof niet in hun geschrijfsel, maar kijk naar hun daden”.

 3. Hoed af voor Polen en Hongarije. Zij denken aan hun volk, aan hun land en aan ons Avondland. Wat een contrast met de politiek-correcte meute waar wij mee opgescheept zitten.

 4. ZO HOORT HET, verzet tegen de EU.S.S.R. Potverteerders Profitariaat Dictatuur , WEG MET AL DAT SUPRANATIONAAL GEDOE en ZEKER met dat Hof, met zijn idiote PoCo-verdicten, met PoCo-politiek benoemde magistratuur, zonder de allerminste basisdemocratische inspraak omhoog gevallen !

 5. Het Europese Hof van Justitie is ook maar een aanhangsel van de Commissie. Op papier onafhankelijk, maar in werkelijkheid de slippendrager van Juncker.

Comments are closed.