Uit nieuw onderzoek naar misdaad in Zweden blijkt dat de misdaadcijfers in Zweden beduidend hoger liggen dan in andere landen. Dodelijke schietpartijen bijvoorbeeld komen 4 tot 5 keer vaker voor in Zweden dan in Noorwegen of Duitsland. 

De misdaadstatistieken in Zweden swingen de pan uit de laatste maanden. Enorme toename in bendegeweld, verkrachtingen, … . Naar deze opvallende toename zijn reeds verschillende onderzoeken uitgevoerd. Nieuw onderzoek bracht opvallende resultaten en cijfers aan het licht.

No-go gebieden

Uit nieuw onderzoek blijkt dat schietincidenten met doden tot gevolg in Zweden zo’n 4 à 5 keer meer voorkomen per capita dan in andere Europese landen zoals Noorwegen en Duitsland. Enkel het zuiden van Italië, waar de maffia actief is, komt in de buurt van de Zweedse statistieken. Ook in het gebruik van handgranaten heeft Zweden de twijfelachtige eer helemaal bovenaan te staan in de ranglijst. Enkel Mexico, waar reeds decennia lang drugskartels oorlog voeren met elkaar, kan concurreren met Zweden.

“Wanneer we praten met politie en onderzoeksteams in het buitenland, is het moeilijk om een tegenhanger te vinden in andere landen”, aldus Zweeds onderzoeker en criminoloog Joakim Sturup.

Uit eerder onderzoek, uitgevoerd door de Zweedse krant Expressen, bleek dat 94,5 procent van de misdadigers in de Zweedse hoofdstad Stockholm van buitenlandse origine is. Het leeuwendeel van de Zweedse misdaad gebeurt ook in grote steden als Stockholm of Malmö en hun buitenwijken, de zogenaamde ‘no-go areas’. “We weten niet of er een toegenomen hoeveelheid van illegale wapens in omloop is in deze gebieden of dat er een neiging is de beschikbare wapens sneller en vaker te gebruiken. Maar er is iets gebeurd”, aldus Sturup.

In Zweden zijn er 61 gebieden die de politie definieert als kwetsbaar, “no-go areas”. Politie en hulpdiensten worden er vaak aangevallen. “In deze kwetsbare gebieden heersen de criminelen. Vroeger schoten ze in de benen om te intimideren, nu schieten ze in het hoofd om te doden”, aldus Linda Staaf, hoofd van de inlichtingendienst in de operationele eenheid nationale politie, op een persconferentie.

4 REACTIES

  1. Aangezien Zweden nu al burkinis aankoopt, in plaats van mannen (en of imams) aan de kaak te stellen die vrouwen discrimineren, zijn we goed op weg. Onze cultuur doet er niet meer toe. Ik snap niet hoe linkse mensen dit ooit kunnen goedvinden. Mijn conclusie is: Het adagio van links is: Geef geld uit dat er niet is en ondersteun fundamentalisten zolang ze maar niet christelijk zijn.