Volgens een eerste exitpoll van ARD wint de partij van Angela Merkel (CDU) ruimschoots de Duitse parlementsverkiezingen. Op de tweede plaats komt de socialistische SPD van Martin Schulz (SPD). De echte strijd ging echter om de derde plaats. Deze lijkt de rechts-conservatieve Alternative für Deutschland (AfD) gewonnen te hebben. 

Het AFD lijkt de verrassing van deze parlementsverkiezingen te zijn. De rechts-conservatieven komen in het federale parlement met zo’n 13,5 procent van de stemmen. De christendemocraten van Angela Merkel behalen dan weer 32,5 procent van de stemmen.

Later meer. 

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

3 REACTIES

  1. Het verkiezingsresultaat is, zoals we ondertussen gewend zijn, enkel voor de journalisten van de mainstream media een verrassing. Het meest waarschijnlijke onderhandelingsresultaat lijkt me dat Merkel met de groenen en liberalen in zee gaat om nog meer import-Duitsers te schaffen, die ze dan hardhandig door de strot van haar Oost-Europese buren probeert te duwen, zodat ze binnen 4 jaar een CDU van het formaat van zusterpartij CVP achterlaat.

Comments are closed.